DABRIZAM

Vladika Grigorije i muftija Zukorlić u ljubavnom trouglu sa Monikom Beluči

Arhiva 17.09.11, 09:14h

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije svojim najnovijim potezom podijelio je javnost, a prije svega vjernike SPC na području svoje eparhije.

 

Muamer Zukorlić

Piše: Elis Bektaš

The Ecuman - najveći spektakl u povijesti evropskog filma

Naime, u cilju što djelatnije podrške projektu Fondacije Sveti Vukašin, po kojem majke sa tri ili više djeteta trebaju dobijati redovna mjesečna primanja u iznosu od najmanje 250 KM, vladika Grigorije prihvatio je ponudu talijanskog režisera Luigija Perellija da se pojavi u novom filmskom hitu "The Ecuman", u kojem će vladika glumiti upravo - vladiku. I to vladiku koji je 'promijenio stranu' i postao sljedbenik novog kulta koji se bori protiv postojećih religija. Reakcije hercegovačke javnosti na vijest da će se omiljeni vladika Grigorije u filmu skinuti kako bi odglumio erotske scene sa divom Monikom Beluči potpuno su oprečne. Žene su listom oduševljene i sa radosnim nestrpljenjem očekuju premijeru najavljenu za april iduće godine, dok Hercegovci negoduju i većina ih smatra da je takva estradizacija vjerskog službenika nepotrebna i štetna. Međutim, to nije jedini kuriozitet vezan za ovaj blockbuster čije snimanje treba da započne ovih dana na brojnim vladikinim posjedima u Trebinju i okolini. U filmu će se, naime, pojaviti i sandžački muftija Muamer Zukorlić u ulozi muftije - dvostrukog 'agenta' i čovjeka koji će zajedno sa vladikom nastojati da uspostavi novi poredak stvari, uništavajući organizaciju kojoj pripada, no čitava će ta operacija biti ugrožena zamršenim ljubavničkim odnosima između dvojice vjerskih službenika i lokalne kafanske pjevačice koju će glumiti zanosna Monika Beluči.

Na press-konferenciji održanoj juče u hotelu "Platani" u Trebinju pravu buru smijeha izazvao je dopisnik Reutersa, Kit Louch, postavljajući Perelliju pitanje da li je za ovakvu raspodjelu uloga zaslužna činjenica da muftija Zukorlić vozi automobil čiji je logo stilizovani krst, dok se na ljubimcu vladike Grigorija nalazi trozubac, simbol samog nečastivog.

 

PROČITAJTE JOŠ:

DABRIZAM: Zločin kao izbor/izbor kao zločin

DABRIZAM: Identitet kalibra .45

DABRIZAM: Skaska o dokazu...

TROPSKI RAJ ZA BOSANCE I HERCEGOVCE: Bosna i Hercegovina postaje svijet u malom; nakon ruskog sela na Trebeviću, BiH dobija i tropski raj u Mehurićima

KOMENTAR/SUMANUTA VOŽNJA OPET UZELA DANAK: Kako je slučajna tragedija skinula poklopac sa šahta u koji je upala Bosna i Hercegovina

(BLIN MAGAZIN)