VIDEO/ Misterija nestanka Splićanina u Beogradu

Nadzorne kamere utvrdile da postoji 'rupa': Zašto je Matej nestao između dva automobila, šta je radio sat vremena?

Hronika 09.01.22, 16:07h

Nadzorne kamere utvrdile da postoji 'rupa': Zašto je Matej nestao između dva automobila, šta je radio sat vremena?
Na raspoloživim snimcima koji su se pojavili u medijima, praktično nedostaje sat vremena u njegovom kretanju, ali ne treba zaboraviti i da neki snimci uopšte nemaju vrijeme naznačeno na uobičajenom mjestu, tako da se ne može jasno sklopiti ruta kojom je trčao

 

 

Snimak sa sigurnosne kamere na kom se vidi kako Matej Periš (27), mladić za kojim se traga od 31. decembra u Beogradu, trči Travničkom ulicom otvorio je novu misteriju na koju je ukazao i njegov prijatelj. Na njemu se vidi kako mladić trči niz tu ulicu, a zatim kako zastaje kod automobila. Sljedeći video zapis na kom se pojavljuje Periš usnimljen je tek sat vremena kasnije.

 

Potraga za Matejem Perišem traje već deset dana, a policija do sada nije pronašla nikakav konkretan trag koji bi makar djelimično odgovorio na pitanje šta se sa mladićem dogodilo kobne večeri, nakon što se veselio sa prijateljima u klubu „Gotik“ u Beton hali.

 

U međuvremenu, saznali smo nekoliko neobičnih detalja na koje ni danas nemamo odgovor.

 

Ako se vratimo deset dana unazad, na informacije koje smo saznali dok je vijest o Matejevom nestanku još bila svježa, prisjećamo se da je najprije rečeno da je Periš iz kluba izašao jer je želio da ide u toalet, ali je u „Gotiku“ bila gužva.

 

Sljedeće što saznajemo jeste ono što se vidi na snimcima sa sigurnosnih kamera. On trči ulicama oko Beton hale, u jednom trenutku pokušava da zaustavi taksi u Karađorđevoj ulici, ali ga taksista ne prima u vozilo, tako da on nastavlja sa trčanjem.

 

Iako se na pojedinim snimcima ne vidi vrijeme, tako da ne znamo kako su događaji hronološki poređani, Matejev poznanik iz Hrvatske u razgovoru za tamošnje medije ukazao je kako se na snimku iz Travničke ulice vidi kako Matej trči, a kako se nazire da u jednom trenutku zastaje između dva automobila.

 

"Na jednom snimku nadzornih kamera, gdje se vidi da Matej trči lijevom stranom puta, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se vidjeti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali sjenka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema tom snimku, Mateja sam zadnji put vidio da se kao "skriva", odnosno "nestaje" između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se", pojašnjava Matejev prijatelj.

 

 

Pitanje je šta je Matej radio na tom mjestu, da li je dečko možda trčao u potrazi za toaletom, ali i da li su policajci detaljno pregledali sve tragove u toj ulici koje je mladić eventualno ostavio između dva automobila. Da li je među automobile zastao zbog nužde?

 

Osim toga, na drugom snimku u Karađorđevoj ulici vidi se da Periš pokušava da zaustavi taksi vozilo. Kako je njegov otac Nenad Periš ranije komentarisao, na osnovu tog snimka vidi se da on vrlo prisebno najprije prilazi zadnjim vratima vozila, a kada shvati da su zaključana, dolazi do suvozačevog mjesta i razmjenjuje nekoliko rečenica sa taksistom.

 

S tim u vezi, na snimku iz Travničke ulice, gdje se vidi kako Matej trči i zastaje, može se primijetiti i nekoliko taksija kako prolaze. Nameće se pitanje zbog čega Periš nije pokušao da zaustavi bilo koje od tih vozila?

 

Podsjećamo, na raspoloživim snimcima koji su se pojavili u medijima, praktično nedostaje sat vremena u njegovom kretanju, ali ne treba zaboraviti i da neki snimci uopšte nemaju vrijeme naznačeno na uobičajenom mjestu, tako da se ne može jasno sklopiti ruta kojom je trčao.

 

(Nova.rs, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI