sdp nakon smrti bivšeg gradonačelnika sarajeva

Odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo društvo, živio je Bosnu i Hercegovinu

Hronika 01.08.18, 14:29h

Odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo društvo, živio je Bosnu i Hercegovinu
- Svima nama koji želimo graditi društvo bolje od današnjeg, ostaje trajna obaveza da čuvamo sjećanje na lik i djelo Alije Behmena kao primjera - navodi se u saopćenju SDP-a

 

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine povodom smrti istaknutog člana, dužnosnika i državnika Alije Behmena iskazuje najdublje saučešće njegovoj porodici, svim njegovim prijateljima i poznanicima. 

 

SDPBiH naglašava da odlazak Alije Behmena predstavlja veliki gubitak za cijelo bosanskohercegovačko društvo te ističe da Behmen nije samo živio za Bosnu i Hercegovinu već da je "živio Bosnu i Hercegovinu". 

 

- Alija Behmen nije bio tek političar. Alija Behmen je bio državnik, beskompromisni borac za otvorenu Bosnu i Hercegovinu. Zato je njegov odlazak veliki gubitak za sve nas. Bosna i Hercegovina je ostala bez velikog državnika, Sarajevo je ostalo bez jednog od svojih najtoplijih domaćina, Hercegovina je ostala bez jednog od svojih najboljih sinova. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je ostala bez svega toga i još mnogo više. Ostali smo bez jednog od naših najprepoznatljivijih simbola, utjelovljenja socijaldemokratije, ostali smo bez našeg velikog druga - ističu iz SDP-a BiH. 

 

Također dodaju da će Behmen ostati upamćen po svojoj skromnosti, jednostavnosti i ljudskoj toplini kojom je odisao te da njegova neumorna borba i doprinos obnovi Bosne i Hercegovine kao demokratskog društva jednakih ljudi, ostaje trajni podsjetnik na njegov život i rad. 

 

 - Svima nama koji želimo graditi društvo bolje od današnjeg, ostaje trajna obaveza da čuvamo sjećanje na lik i djelo Alije Behmena kao primjera - navodi se u saopćenju SDP-a. 

 

O terminu i mjestu održavanja komemoracije povodom smrti Alije Behmena javnost će biti naknadno obaviještena.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI