U dobroj formi

Barcelona zainteresovana za Edina Džeku, da li je transfer realan?

Sport 05.10.24, 21:04h

Barcelona zainteresovana za Edina Džeku, da li je transfer realan?
Iako bi Katalonci mogli razmotriti potencijalni povratak Vitora Roquea, dolazak Pau Victora ili Victora Barbere iz Barca Atletica, također su u potrazi za napadačima čiji ugovori ističu 2025. godine

 

 

Robert Lewandowski igra sjajnu sezonu u Barceloni – toliko da je klub navodno odlučio da ga neće zamijeniti do 2026.

 

Međutim, s obzirom na njegove godine, neophodna je pouzdana rezervna opcija – područje koje ekipi Blaugrane trenutno nedostaje budući da je Ferran Torres indisponiran, Ansu Fati se samo vraća nakon povrede, a Pau Victoru nedostaje iskustva.

 

Kao takav, SPORT izvještava da Barcelona pomno prati tržište slobodnih napadača za ljeto 2025.

 

Iako bi Katalonci mogli razmotriti potencijalni povratak Vitora Roquea, dolazak Pau Victora ili Victora Barbere iz Barca Atletica, također su u potrazi za napadačima čiji ugovori ističu 2025. godine.

 

Jedan od njih je i Edin Džeko, koji je pokazao da je i dalje opasan sa devet pogodaka ove sezone. Naredno ljeto imao bi 39 godina.

 

Među mlađim opcijama je Moussa Dembele, nekada meta Barcelone, ali njegov učinak je pao. Sada u Al-Ettifaqu, 28-godišnjak je postigao tri gola i dao jednu asistenciju u osam utakmica.

 

Još jedno ime je Luka Jović, bivši igrač Real Madrida koji sada igra za AC Milan. Sa svojih 26 godina, Srbin se mučio da se afirmira, započeo je samo tri utakmice ove sezone bez pogotka.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI