Uoči utakmica Lige nacija

Barbarez: Pozvali smo igrače koji su trenutno najbolje što reprezentacija ima

Sport 30.09.24, 15:37h

Barbarez: Pozvali smo igrače koji su trenutno najbolje što reprezentacija ima
Selektor je zadovoljan formom igrača koje je pozvao i vjeruje da će u oktobarskom i novembarskom terminu biti još jači i spremniji

 

 

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u oktobru u Zenici igra utakmice Lige nacija protiv selekcija Njemačke i Mađarske. Izabranike selektora Sergeja Barbareza očekuje težak posao da pokušaju osvojiti bodove protiv renomiranih protivnika.

 

Barbarez je objavio spisak igrača na koje računa za ove mečeve, a direktor reprezentacije BiH Emir Spahić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da su na Barbarezovom spisku nalazi nekoliko novih igrača, te da mjesto u bh. timu dobiju oni koji se za njega izbore radom, redom, disciplinom, poštovanjem i ljubavlju.

 

- Oni koji nisu tu, s razlogom ih nema. Oni nisu isključeni iz budućih okupljanja, ali ovo što sam naveo su mjere koje treba poštovati. Od igrača ćemo to tražiti i u budućnosti, jer to je jedini način da vratimo reprezentaciju tamo gdje pripada – kazao je Spahić i dodao da je odlukom Nogometnog saveza BiH priča o Ahmedhodžiću završena i da su njemu vrata reprezentacije definitivno zatvorena.

 

Barbarez je istaknuo da stručni štab neće više tolerisati određene načine ponašanja na terenu, ali i van terena, te da cijeli stručni štab jednoglasno nije bio zadovoljan nastupima Dennisa Hadžikadunića, zbog čega se taj igrač više ne nalazi na spisku reprezentacije BiH.

 

Selektor je zadovoljan formom igrača koje je pozvao i vjeruje da će u oktobarskom i novembarskom terminu biti još jači i spremniji.

 

- Smatramo da smo pozvali igrače koji su trenutno najbolje što reprezentacija može imati. Igrači koje nismo pozvali nisu pod nikakvim mjerama. Vrijeđa me kada neko kaže da je vrijeme da nekoga pobijedimo. Trebamo realno sagledati našu situaciju, gdje smo mi a gdje naši protivnici. Dat ćemo sve od sebe u svakom meču, bez obzira ko je protivnik, ali nije realno da obećavamo pobjede - izjavio je Barbarez.

 

Podsjetio je da je reprezentacija u fazi pronalaska ekipe i da stručni štab ima zadatak da sastavi ekipu i te igrače dovede na određeni nivo, kako bi kroz neko vrijeme počeli ostvarivati razultate.

 

Spahić je napomenuo da je bio veoma zadovoljan požrtvovanjem koje su igrači pokazali u Mađarskoj u posljednjem meču Lige nacija, gdje su osvojili bod, kao i da je nakon te utakmice reakcija igrača pokazala koliko im je stalo do nacionalnog dresa.

 

- Nadam se da ćemo nastaviti ići u tom smjeru. Ako ne možemo najvećim reprezentacijama parirati kvalitetom, nadamo se da im možemo parirati borbom i htjenjem na terenu. To je jedini način da zaustavimo evidentan pad naše reprezentacije – zaključio je direktor reprezentacije BiH.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI