Predsjednik Srbije najavio

Vučić: Donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici će takođe biti ispitano kao motiv za napad ispred ambasade Izraela

Front 30.06.24, 11:55h

Vučić: Donošenje Rezolucije o genocidu u Srebrenici će takođe biti ispitano kao motiv za napad ispred ambasade Izraela
Milosti prema teroristima nećemo imati i tu lekciju će da nauče, rekao je Vučić

 

 

Do utorka ćemo sve riješiti, završićemo to – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva, u odgovoru na pitanje kada će biti ukinut crveni alarm zbog ugroženosti bezbjednosti u zemlji, usljed jučerašnjeg terorističkog napada ispred ambasade Izraela, piše Danas.


Rezolucija o genocidu o Srebrenici će takođe biti ispitana kao motiv, dodao je on, komentarišući navode koji su se pojavili u stranim medijima o tome da je usvajanje tog dokumenta u Ujedinjenim nacijama eventualno ohrabrilo ili inspirisalo na terorizam.
 

Vučić je rekao da se država bori protiv islamskog terorizma, kao što se navodno bori i protiv pravoslavnog.

 

– Ovo je sve smišljeno, nije se slučajno dogodilo – rekao je Vučić, precizirajući da je riječ o planiranom terorističkom napadu.


On je naveo da je napadač bio izuzetno dobro obučen i da je strijelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan.
 

Predsjednik Srbije je izrazio oduševljenje ponašanjem ranjenog žandarma, naglašavajući njegovu pribranost, posebno u kontekstu spremnosti da sačuva sopstveni život, ne izvlačeći strano tijelo (strijelu) iz svog tijela, dok nije stigla pomoć.
 

Predsjednik Srbije je u više navrata ponovio da je Srbija jedna od najbezbjednijih zemalja u svijetu, kao i da je Beograd jedan od najbezbjednijih gradova.
 

– Milosti prema teroristima nećemo imati i tu lekciju će da nauče – dodao je.


Nećemo prihvatiti oktroisanog lidera Republike Srpske, već samo onog koga izabere srpski narod, poručio je dalje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji tvrdi da se „duboko ušlo“ u fazu nagovaranja onih koji treba da donesu osuđujuću presudu protiv lidera RS Milorada Dodika.
 

„Radi se o poštenju i poštovanju volje srpskog naroda“, rekao je Vučić.
 

„Određene pripreme za reakciju, koja nije samo politička su u toku, tako da, komplikuje se na sve strane. Za nas je važno da sačuvamo mir, sačuvamo, naš narod i vjerujem da ćemo uspjeti“, rekao je šef države.


Predsjednik Srbije izvinio se zbog svoje pogrešne procjene da crnogorski parlament neće usvojiti rezoluciju o Jasenovcu.
 

Evo da kažem, pogriješio sam u procjeni oko parlamenta Crne Gore, jesu oni to zakukuljili sa Dahauom i Mathauzenom, ali da ne bi izgledalo da se vadim, izvinjavam se i čestitam, rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI