Oglasila se Sabina Ćudić

'Očekujem da vlasti muslimankama omoguće nošenje hidžaba u OSBiH, gubimo i posljednje vojnikinje...'

Front 22.05.24, 14:25h

'Očekujem da vlasti muslimankama omoguće nošenje hidžaba u OSBiH, gubimo i posljednje vojnikinje...'
"Na putu smo da izgubimo i posljednje vojnikinje s hidžabom te da ugušimo entuzijazam svih djevojaka koje nose hidžab a imaju ambiciju da se priključe Oružanim snagama"

 

 

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u državnom parlamentu, podnijela je inicijativu kojom traži da se omogući nošenje hidžaba u Oružanim snagama BiH.

 

- U potpunosti podržavam vojnikinju Emelu Mujanović u njenoj kritici zabrane nošenja hidžaba u Oružanim snagama BiH. Pravo na slobodu vjeroispovijesti je jedno od osnovnih ljudskih prava i mora biti ispoštovano. Pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je svima u Oružanim snagama BiH u potpunosti dozvoljen život u skladu s njihovim vjerskim uvjerenjima.

 

Na putu smo da izgubimo i posljednje vojnikinje s hidžabom te da ugušimo entuzijazam svih djevojaka koje nose hidžab a imaju ambiciju da se priključe Oružanim snagama. To ne smijemo dopustiti. Očekujem od Ministarstva da izmijeni Pravilnik o uniformama u Oružanim snagama BiH i vjernicama, muslimankama, omogući nošenje hidžaba - istakla je.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI