elmedin konaković o slučaju kandidature

Efendić je zloupotrijebio hrabrog policajca Šehovića, to je posljedica njegovog dogovora sa SDA kako bi...

Front 05.07.22, 18:58h

Efendić je zloupotrijebio hrabrog policajca Šehovića, to je posljedica njegovog dogovora sa SDA kako bi...
Konaković je zaključio da je to posljedica dogovora Efendića sa SDA

 

 

 


Elmedin Konaković, lider stranke Narod i Pravda, ocijenio je kako je predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić zloupotrijebio Nermina Šehovića kada ga je kandidovao za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Konaković je zaključio da je to posljedica dogovora Efendića sa SDA kako bi se odvukao dio glasova od Denisa Bećirovića, kandidata opozicije.


Posljednih dana aktuelna je vaša prepirka sa Farukom Kapidžićem u vezi sa trgom u Kranjčevićevoj ulici. Kapidžić vam je poručio da sa ‘osnovnom školom’ pričate o zaštiti spomenika ili urbanizmu. Vi tvrdite kako je SDA isporučila glavni grad BiH u ruke kadrova SNSD-a i HDZ-a koji kroje sudbinu investicija u Sarajevu?

 

- Ovo radi SDA u saradnji sa HDZ-om i SNSD-om. Kapidžić sa članovim Komisije donijeli su odluku o zaštiti urbanog krajolika Sarajeva. O tome nikako ne može odlučivati ta Komisija. Zašto nisu zaštitili krajolik Banjaluke ili Širokog Brijega? Odluke o sarajevskom trg donosi osoba koja njime nije ni prošetala. Ovo je sinhronizovana priča u kojoj je SDA ljuta. Oni su iz Komisije izbacili dva strana predstavnika. Pozivam OHR da zaustavi tu odluku.

 

Hoćete da kažete da SDA pokušava zaustaviti aktuelnu vlast da nešto rade?

 

Apsolutno. Pogledajte po svim sarajevskim opštinama. To rade po nalogu SDA i porodice Izetbegović.

 

Ostatak teksta kao i videoprilog pronađite ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI