video/ oglasio se

Nermin Šehović saslušan u FUP-u: Evo šta kaže o kandidaturi za Predsjedništvo BiH

Hronika 05.07.22, 15:47h

Nermin Šehović saslušan u FUP-u: Evo šta kaže o kandidaturi za Predsjedništvo BiH
Pometnju je izazvala činjenica što je Šehović pripadnik FUP-a


 


Nermin Šehović danas je dao izjavu u Federalnoj upravi policije (FUP) zbog informacija o njegovoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH, a potom se obratio medijima - piše Oslobođenje

 

Šehović je tom prilikom kazao da nije kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine niti kandidat Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

 

- Neću uopšte da komentarišem neke stvari tamo, ja nisam predao svoju izjavu za tu kandidaturu, kazao je Šehović.


Nije htio komentarisati kako je zloupotrebljen, te je istaknuo kako on ne može biti kandidat sve dok ne podnese ostavku na poziciji državnog službenika.

 

Šta je sve izjavio Nermin Šehović, pogledajte u nastavku:

 

Podsjećamo, Stranka za BiH je jučer prijavila Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) Šehovića kao njihovog kandidata za Predsjedništvo BiH. Međutim, uz prijavu nisu podnijeli njegovu pisanu izjavu o prihvatanju kandidature.


Pometnju je izazvala činjenica što je Šehović pripadnik FUP-a. Istovremeno, on je kandidat za glavnog tužioca BiH, a prema važećim zakonima, obje ove dužnosti su nespojive s obavljanjem funkcije u izvršnim ili zakonodavnim organima vlasti.

 

Zanimljivo je da se Semir Efendić, nakon kratke jučerašnje potvrde o Šehovićevoj kandidaturi, danas potpuno ušutio, ne javljajući se na pozive niti odgovarajući na poruke u vezi sa situacijom koju je "zakuhao".

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI