Mnogo nelogičnosti

Policija istražuje je li policajac iz Nevesinja 'osmislio' svoju otmicu?!

Hronika 30.05.22, 19:13h

Policija istražuje je li policajac iz Nevesinja 'osmislio' svoju otmicu?!
Slučaj još nije dobio pravnu kvalifikaciju i istražuje se da li je Grahovac eventualno bio žrtva otmice, kao i da li je cijeli slučaj insceniran, odnosno da li je policajac iz njemu znanih razloga fingirao svoju otmicu

 

 

 

 

Trebinjska policija i tužilaštvo pokrenuli su detaljnu istragu o okolnostima nestanka policijskog službenika Miloša Grahovca iz Nevesinja, koji je poslije petodnevne potrage, sinoć pronađen vezan kanapom u mjestu Divin.

 

Kako piše UNA slučaj još nije dobio pravnu kvalifikaciju i istražuje se da li je Grahovac eventualno bio žrtva otmice, kao i da li je cijeli slučaj insceniran, odnosno da li je policajac iz njemu znanih razloga fingirao svoju otmicu.

 

“U toku je detaljna istraga, ali u ovom trenutku nikakve detalje ne možemo iznositi u javnost”, rekla je portparol PU Trebinje Jelena Biberdžić.

 

Grahovac je nestao 25. maja kada je automobilom “Golf” otišao od kuće u nepoznatom pravcu. Vozilo je isti dan pronađeno u mjestu Plani. O policajcu se ništa nije znalo sve do sinoć kada ga je, pored puta u mjestu Divin, uočio jedan vozač koji je o tome obavijestio policiju.

 

U trenutku pronalska Grahovac je bio iscrpljen, zbog čega je vozilom Hitne pomoći prebačen u Opštu bolnicu u Nevesinju. Ljekari su konstatovali da nema modrica i vidljivih povreda, pa je jutros upućen u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru gdje će mu biti urađen CT.

 

Kako saznaje UNA u trenutku pronalaska Grahovcu su noge bile vezane, a navodno i jedna ruka. Međutim, čvorovi su bili “labavi” i sve ukazuje na to da se mogao kretati, pa čak i sam sebe odvezati. Takođe, tokom ranije potrage nije uočen na toj lokaciji, pa se provjerava i da li je eventulano izbačen pored puta neposredno prije nego što je pronađen.

 

“Tu postoji mnogo nelogičnosti i sumnjivih detalja. Kada je pronađeno njegovo vozilo bilo je tragova koji ukazuju na otmicu. Međutim, isto tako vozilo se nalazilo u prvoj brzini, sa podignutom ručnom kočnicom, što je uobičajeni način parkiranja. Operativni podaci ukazuju i da je Grahovac imao određenih novčanih dugova. Ništa se ne prepušta slučaju i sve se detaljno ispituje”, kaže izvor blizak istrazi, navodeći da Grahovac tek treba biti saslušan.

 

Zanimiljivo je i da Miloš Grahovac trenutno nije aktivan u službi, jer se nalazi pod suspenzijom. Razlog tome je činjenica da se nalazi pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je počinio krivično djelo krivotvorenje novca.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI