Izuzimanje dokumentacije

SIPA pretresa tri lokacije u Sarajevu u slučaju korištenja spornih 'malina' respiratora!

Hronika 08.04.21, 11:24h

SIPA pretresa tri lokacije u Sarajevu u slučaju korištenja spornih 'malina' respiratora!
Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je za Oslobođenje da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi korištenja respiratora koje je nabavila "Srebrena malina"

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od jutros vrše određene radnje u cilju izuzimanja dokumentacije koja se odnosi na slučaj korištenja spornih respiratora nakon nedavnog pisma ljekara sa KCUS-a, a sve se odvija po nalogu Tužilaštva KS.

 

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila je za Oslobođenje da se od jutros na terenu vrše određene radnje u slučaju predmeta koji je formiran nakon pisma ljekara sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a u vezi korištenja respiratora koje je nabavila "Srebrena malina".

 

Nezvanično, SIPA je trenutno u prostorijama Federalne uprave civilne zaštite, a da će tokom dana izvršiti određene pretrese i na još dvije lokacije. Nezvanično SIPA bi danas trebala izvršiti pretrese i u firmi Verlab, koja je izvršila verifikaciju uređaja, ali i na KCUS-u.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI