Detalji akcije 'Inpact'

Ko je uhapšeni Sado Đugum: Od glumca do opasnosti po državu

Hronika 23.11.20, 12:41h

Ko je uhapšeni Sado Đugum: Od glumca do opasnosti po državu
U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Inpact“ uhapšen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac

 


U akciji kodnog naziva „Inpact“ istražitelji Federalne uprave policije jutros su na području Mostara razbili grupu Sade Đuguma koji je i uhapšen.

 

Privedeno je sedam osumnjičenih dok je osmi u bjekstvu, a u pretresima su oduzeti novac, droga i oružje.

 

U dobro oganiziranoj i složenoj policijskoj operaciji kodnog nazina „Inpact“ uhapšen je Sado Đugom, koji je označen kao šef kriminalne grupe, a među privedenima su i Dženan Dženan Demirović poznati mostarski kriminalac.

 

Sado Đugum odavno puni stupce crne hronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

 

Uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti

 

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića u aprilu prošle godine, koji se predstavlja i kao Sado Đugum. On je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

 

Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom prismotrom. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe „United Tribuns“, o čemu je i pisao "Avaz".

 

Njemačka policija proglasila je ovu organizaciju mafijaškom i trećom po opasnosti u Evropi. No, i Đugum-Seferović negirao je ranije da njihova organizacija predstavlja opasnost.

 

Prema pisanju medija, Đugum-Seferović živio je na relaciji Beograd – Sarajevo - Njemačka, gdje je navodno rukovodio „United Tribunsima“.


Seferović: Sada imam neki normalan život

 

Nakon što je "Avaz" objavio ove informacije, javio nam se Sado Seferović i demantirao da je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

 

- Sada imam neki normalan život, izjavio je tada Seferović.

 

Inače, kako nam je rekao, on je vlasnik jednog lokala u Sarajevu, firme za izdavanje automobila i nekretnina, te vodi porodičan život.

 

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI