SDP BiH traži izvinjenje od ministra sigurnosti BiH

Cikotićeve izjave su uvreda i šamar za napaćene građane Krajine! Ovo je vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova

Front 23.08.20, 11:47h

Cikotićeve izjave su uvreda i šamar za napaćene građane Krajine! Ovo je vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova
SDP BIH traži da se ministar Cikotić izvini građanima Bosne i Hercegivine, pogotovo Krajišnicima, za svoje komentare

 

 

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) ocijenila je danas da posljednji javni istupi ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića, u kojima tvrdi da ima nekoliko 'seksi' rješenja migrantske krize, pokazuju kakav je kadar trenutno na jednoj od najodgovornijih pozicija u državi.

 

- Ovakve izjave predstavljaju uvredu građanima bosanske Krajine i još jedan šamar za ionako napaćene građane ovog dijela BiH. Nebulozne tvrdnje Cikotića da su migranti ustvari turisti, jer troše novac i pomažu bh. privredi pogođenoj pandemijom, su vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova. Iste one SDA koja je nakon rata od Krajine napravila slijepo crijevo Bosne i Hercegovine, u koju se decenijama ne ulaže i koja je prepuštena sama sebi - navodi se u saopćenju SDP-a.

 

Ovakav odnos danas, tvrde u SDP-u, posebno eskalira kada SDA svojim odnosom kroz federalnu Vladu i Vijeće ministara BiH kažnjava Unsko-sanski kanton, jer su omogućili rezultatima izbora da se SDA izbaci iz vlasti u ovom kantonu.  

 

SDP BIH traži da se ministar Cikotić izvini građanima Bosne i Hercegivine, pogotovo Krajišnicima, za svoje komentare.

 

- Pozivamo ga da što prije predstavi plan za rješavanje goruće migrantske krize. Ukoliko to nije u stanju učiniti, neka odstupi sa ministarske funkcije, na kojoj se, prema svemu sudeći, svakako neće proslaviti - saopćio je SDPBiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI