FOTO/ MINIBUS(I) CENTROTRANSA U OPASNOM IZDANJU

Horor vožnja od Istočnog Sarajeva do Trebinja i nazad: Kakva dezinfekcija?! Da ga je bar pošteno oprati...

Biznis Klub 19.08.20, 11:20h

Iako fotografije govore više od riječi, iz Centrotransa a.d. Istočno Sarajevo tvrde da su svi minibusi kojima ova kompanija raspolaže starosti od 10 do 14 godina, kao i da se poštuju sva druga neophodna pravila za prevoz putnika, uključujući i aktuelne epidemiološke mjere. Međutim...

 

Prije rata postojala je kompanija Centrotrans, bh. autobuski prevoznik, firma koja je nastala 1963. godine spajanjem tadašnjih prevoznika -  Autoprevoz, Drvotransport i Udarnik.


Danas, 25. godina nakon rata, u sklopu Centrotransa nalazi se više kompanija - Centrotours, Centrotrade, Centrotrans a.d. Istočno Sarajevo, te Autobuska stanica Sarajevo, Autobuska stanica Visoko, Autobuska stanica Kakanj i Centrotrans PGS. I svi posluju zasebno, a čini se da im je i kvalitet usluga, shodno poslovanju, vrlo različit.


Oni koji su ovih dana, u jeku pandemije i globalne korona krize, koristili usluge kompanije Centrotrans a.d. Istočno Sarajevo, podijelili su sa čitaocima DEPO Portala svoje neugodno iskustvo proživljeno na relaciji Istočno Sarajevo - Trebinje i nazad.


- Dotrajali minibus koji prevozi putnike na ovoj relaciji djeluje kao da je zaostao s kraja devedesetih godina prošlog vijeka, istrošenih amortizera zbog kojih se putnici toliko treskaju da imaju osjećaj da su na konju, a ne u busu, prljavština se vidi golim okom, sve je prašnjavo i ulijepljeno, a o dezinfekciji i neophodnim epidemiološkim mjerama da i ne govorimo - navodi se u pismu grupe putnika koja je svoje iskustvo sa putovanja do Trebinja i nazad ovjekovječila i fotografijama.

 

minibus-ist-sarajevo-7


Međutim, iako fotografije govore više od riječi, iz Centrotransa a.d. Istočno Sarajevo tvrde da su svi minibusi kojima ova kompanija raspolaže starosti od 10 do 14 godina, kao i da se poštuju sva druga neophodna pravila za prevoz putnika, uključujući i aktuelne epidemiološke mjere.


- Redovno održavamo prevoz putnika na linijama za Beograd, Novi Sad, Bijeljinu, Trebinje i Kalinovnik, i linije u gradsko prigradskom saobraćaju u Gradu Istočno Sarajevo. Zbog smanjenog broja putnika umjesto autobusa, na nekim linijama smo uključili minibuse. Minibusevi se redovno održavaju, po završetku vožnje se vrši detaljno čišćenje, provjetravanje i dezinfekcija istih. Vizači uredno nose zaštitne maske i upozoravaju putnike da to isto čine - navodi se u odgovoru ove kompanije na pitanja upućena od strane DEPO Portala.


Ističe se također i se "u skladu sa zakonskim propisima, na vozilima vrše redovni periodični tehnički pregledi, ali i dnevni pregledi prije slanja na liniju". A kako to izgleda pogledajte u priloženim fotografijama.                  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI