Tegeltija nakon prekinute sjednice

Problematična imenovanja, dogovori pali u vodu: Nova blokada u Vijeću ministara, HDZ srušio dnevni red

Front 09.07.20, 12:06h

Problematična imenovanja, dogovori pali u vodu: Nova blokada u Vijeću ministara, HDZ srušio dnevni red
Obrazloženje je da su određene tačke skinute na zahtjev ministrice Turković. Također, ministri iz reda hrvatskog naroda kazali su da neće glasati za određena imenovanja koja su za danas bila predviđena, istakao je Tegeltija

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija zakazao je hitnu konferenciju za novinare nakon sjednice Vijeća ministara.

 

Između ostalog on je naveo kako su bile 52 tačke dnevnog reda.

 

- Nažalost, sjednica Vijeća ministara nije održana jer nije usvojen dnevni red. Žao mi je što nije usvojen Dnevni red i što nismo radili kao i svaki put. Ovo se prvi put desilo da kompletan dnevni red nije usvojen - istakao je Tegeltija.

 

Dodao je da dnevni red nisu podržali ministri iz reda hrvatskog naroda.

 

- Obrazloženje je da su određene tačke skinute na zahtjev ministrice Turković. Također, ministri iz reda hrvatskog naroda kazali su da neće glasati za određena imenovanja koja su za danas bila predviđena - istakao je Tegeltija.

 

Tegeltija pojašnjava da će sjednica biti ponovo zakazana te da će nesporazumi između SDA i HDZ-a biti riješeni.

 

- Bilo je nekoliko tačaka koje se tiču strategije za rješavanje predmeta ratnih zločina. Ali najspornija su bila imenovanja. Ministri iz reda hrvatskog naroda govorili su o imenovanjima koja su dogovorena u Istočnom Sarajevu, ali ministrica Turković je kazala da nije spremna da za to glasa - naglasio je Tegeltija.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI