Tužilaštvo KS

Denis Sadiković, kojeg je bivša supruga upucala na Ciglanama, optužen za silovanje i otmicu

Hronika 30.03.20, 13:05h

Denis Sadiković, kojeg je bivša supruga upucala na Ciglanama, optužen za silovanje i otmicu
Sadiković je u žižu javnosti dospio u junu prošle godine kada ga je njegova tadašnja supruga, sa kojom je bio u fazi razvoda, Ajla Sadiković, iz "tetejca" upucala u preponu u naselju Ciglane

 

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva KS protiv Denisa Sadikovića zbog krivičnih djela silovanje i protupravno lišenje slobode na štetu osobe M.Š.

 

Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produzenje pritvora optuženom zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, konkretno na oštećenu i zbog opasnosti od ponavljanja tog krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

 

Podsjećamo, Sadiković je uhapšen početkom januara, nakon što ga je prijavila djevojka da ju je silovao i protiv njene volje tri dana držao u stanu.

 

On je sve te optužbe tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu negirao.

 

Sadiković je u žižu javnosti dospio u junu prošle godine kada ga je njegova tadašnja supruga, sa kojom je bio u fazi razvoda, Ajla Sadiković, iz "tetejca" upucala u preponu u naselju Ciglane.

 

Ajla Sadiković, vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, nakon što priznala ranjavanje supruga, osuđena je na uvjetnu kaznu zatvora.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI