ŠTA JE SVE ISPRIČAO U POLICIJI

Novi detalji ispovijesti Denisa Sadikovića: 'Bacio sam je na zid, ona me gađala telefonom... Kad imamo seks, vučem je za kosu...'

Hronika 11.01.20, 15:24h

Novi detalji ispovijesti Denisa Sadikovića: 'Bacio sam je na zid, ona me gađala telefonom... Kad imamo seks, vučem je za kosu...'
Denis Sadiković sumnjiči se da je tri dana svoju djevojku držao zarobljenu u stanu, gdje ju je, prema navodima iz prijave, navodno tukao i silovao... On je u policiji do u detalje opisao šta se sve dešavalo između njega i njegove djevojke, s kojom je u vezi od aprila prošle godine

 

 


Tulaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora Denisu Sadikoviću, koji je uhapšen 9. januara zbog sumnje da je počinio krivična djela silovanje, protupravno lišenje slobode i nanošenje lakše tjelesne povrede.


- Pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi, boraveći na slobodi, mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti krivično djelo - kazala je za Avaz Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.


Kako nezvanično saznaje Avaz, Denis Sadiković, koji se sumnjiči da je tri dana svoju djevojku držao zarobljenu u stanu, gdje ju je, prema navodima iz prijave, navodno tukao i silovao, do u detalje je opisao šta se sve dešavalo između njega i njegove djevojke, s kojom je u vezi od aprila prošle godine.


Upravo ova veza bila je razlog za razvod koji je zatražila njegova bivša supruga Ajla Sadiković, koja ga je ranila na Ciglanama kada ju je napao.


Denis je potvrdio da je s novom djevojkom od 6. do 9. januara, kada je uhapšen, bio u njegovom stanu u Geteovoj ulici. Djevojka je imala temperaturu pa je on izlazio da joj kupuje lijekove, a ona zbog toga uglavnom i nije izlazila.


Ponovio je da je između njih došlo do svađe, jer je on sumnjao da je ona išla doktoru radi prekida trudnoće. To ga je, kako je rekao, pogodilo jer ni s prvom suprugom nije imao djece.


- To saznanje meni je teško palo pa sam burno i agresivno reagirao te sam  je u jednom momentu bacio na zid, a ona je mene gađala telefonom - objašnjavao je Denis, koji je naknadno priznao da je djevojku udario i dlanom po licu u predjelu lijevog oka.


Obostrani pristanak


Sve se, kako tvrdi, smirilo kada mu je objasnila da je vodila sestru doktoru. Denis je, također, negirao da je 8. januara svoju djevojku dva puta silovao nanijevši joj povrede na glavi, te na lijevoj strani lica, oka, ramena i nadlaktice, piše Avaz.


Kazao je da su vodili ljubav uz obostrani pristanak.


- Kada imamo seksualne odnose, mi to radimo na neuobičajen način. Vučem je za kosu, ali, osim toga, tu nije bilo udaraca i drugih grubosti s moje strane - kazao je Denis.


Za bombu koja je nađena u stanu Denis je kazao da ne zna čija je i da je bila u papirnoj smeđoj kesici. Negirao je da je djevojci prijetio bombom.


Potvrdio je da su snimali videoklipove seksa i da je to, ustvari, mobitelom radila M. kao da slika selfi. Negirao je da joj je prijetio da će videoklipove seksa objaviti na pornografskim stranicama.


Kazao je da je tih dana kod njega u stanu bio njegov prijatelj kojeg je žena istjerala iz kuće.


Ostao zaključan


Denis je negirao da je djevojku držao zarobljenu, ustvrdivši da je ključ od stana sve vrijeme bio u vratima. Rekao je, kad je ona izašla iz stana 9. januara, da ga je zaključala i odnijela ključ pa je on morao zvati oca da dođe i otključa stan.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI