ČEKA SE PROVJERA SIPA-E

Na pomolu novi skandal, Mektić tvrdi: Zamjenik ministra sigurnosti neće proći, sporna mu je diploma iz srednje škole!

Front 21.12.19, 10:00h

Na pomolu novi skandal, Mektić tvrdi: Zamjenik ministra sigurnosti neće proći, sporna mu je diploma iz srednje škole!
Mijatović još uvijek nije prošao provjere Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a Mektić tvrdi da zna i razlog zašto je tako...

 


Ako je suditi po novom komentaru još uvijek aktuelnog ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića, biće prašine narednih dana oko diplome Vladimira Mijatovića iz Zvornika. 


On je kandidat za zamjenika ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, a predsjednik je Gradskog odbora Zvornik i član Glavnog odbora Socijalističke partije.


Međutim, još uvijek nije prošao provjere Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a Mektić tvrdi da zna i razlog zašto je tako...


- Prema mojim informacijama, kandidat za zamjenika ministra sigurnosti Vladimir Mijatović neće proći sigurnosnu provjeru jer mu je sporna diploma srednje škole – napisao je Mektić na svom Twitter profilu.


Da li je u pravu, ostaje da se vidi. Kako javlja Faktor, za sada bi Zastupnički dom PS BiH, na sjednici koja će se održati u ponedjeljak, 23. decembra, trebao potvrditi imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH, ali bez Mijatovića i Mlađena Božovića - kandidata za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI