FOTO/ Skup pod visokim mjerama osiguranja

Na Bjelašnici i Igmanu tokom vikenda peto međunarodno Off road rally takmičenje

Sport 29.06.19, 09:23h

Na Bjelašnici i Igmanu tokom vikenda peto međunarodno Off road rally takmičenje
Za nedjelju je planirano i polaganje za nove off road vozače, na putu prema Dejčićima oko 500 metara dalje od glavne ceste za Bjelašnicu

 

Na Bjelašnici i Igmanu u subotu počinje peto dvodnevno međunarodno Off road rally takmičenje, koje će iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja privući stotine ljubitelja ovog adrenalinskog sporta.

 

Takmičari će se okušati u hard i soft disciplini, dok je dio programa po prvi put rezervisan i za turistički dio, u kojem će iskusni vodiči goste koji dođu sa bilo kojom vrstom terenskog vozila provesti prekrasnim predijelima Igmana i Bjelašnice do koji nije moguće doći bez pratnje.

 

Takmičenje oba dana kreće sa Velikog Polja na Igmanu od devet sati.

 

off-road-rally-takmicenje

 

Za nedjelju je planirano i polaganje za nove off road vozače, na putu prema Dejčićima oko 500 metara dalje od glavne ceste za Bjelašnicu.

 

Cijeli skup će biti pod visokim mjerama osiguranja.

 

Organizator petog međunarodnog Off road rally takmičenja je Automoto klub „Sa Off road klub“ iz Sarajeva, u okviru Off road Saveza Bosne i Hercegovine.

 

Off road vozila izložena su tokom sedmice na platoima ispred BBI-a i SCC-a u Sarajevu, gdje su ljubitelji automobila mogli saznati nešto više o ovom popularnom adrenalinskom sportu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI