ZVANIČNO POTVRĐENO

Predsjednik SDP BiH je Nermin Nikšić, Sarajevo i Tuzla uz njega!

Front 26.05.19, 21:16h

Predsjednik SDP BiH je Nermin Nikšić, Sarajevo i Tuzla uz njega!
Nermin Nikšić natpolovičnom većinom pobjedio na unutarpartijskim izborima SDP-a BiH. Najviše glasvova Nikšić je dobio u Sarajevu i Tuzli. Danas nema pobjednika niti gubitnika, danas je pobijedio SDP - izjavio je Nermin Nikšić, netom nakon što je objavljena vijesti o njegovoj pobjedi na današnjim unutarstranačkim izborima SDP-a BiH

Na unutarpartijskim izborima u SDP-u za starog.novog predsjednika izabran je Nermin Nikšić.

 

Prema podacima koje je saopćila Centralna izborna komisija ove stranke, od 26.670 članova SDP-a koji su imali pravo glasa na izbore je izašlo njih 22.222.

 

Edin Delić osvojio je 8.414 glasova, Nermin Nikšić 12.668 glasova a Svetozar Pudarić 1.094 glasa.

 

"Danas nema pobjednika niti gubitnika, danas je pobijedio SDP", kazao je Nermin Nikšić, nakon pobjede na današnjim unutarstranačkim izborima SDP-a BiH.

 

"Izabrali smo teži put, izabrali smo demokratiju", kazao je Nikšić i dodao:

 

"Nema neprijatelja u SDP-u, postoje samo ljudi koji drugačije misle", istakao je.

 

Zahvalio se i svima koji su iskoristili svoje pravo i glasali, a kako je kazao, posebno se zahvaljuje onima koji su ga podržali.

 

- Zamolio bih sve one koji su me podržali da zadrže svoje dostojanstvo: u porazu se ne ponizi, u pobjedi se ne povisi. U SDP-u nema neprijatelja i to je naše bogatstvo. Želim se zahvaliti ljudima koji su vodili ovaj štab i ljudima koji su vodili moje štabove po kantonima. Svjedoci ste da nismo koristili teške riječi - istakao je Nikšić.

 

Kako je kazao, već od sutra nastavljamo u istom pravcu.

 

- Kongres SDP-a na kojem ćemo izabrati novi saziv, a koji će moći odgovoriti političkom izazovu. Nastavljamo i započeti put infrastrukturnim jačanjem posebno u RS. Zajedno sa prijateljima naše stranke idemo u jačanje BH bloka. 

 


Mira Grgić, koja je objavila zvanične rezultate, kazala je da je izborni proces bio u granicama fer i poštenog.

 

Kazala je da su objavljeni preliminarni rezultati, te da nisu uvršteni podaci iz nekoliko manjih organizacija, ali oni, kako je naglasila, ne mogu promijeniti rezultat.

 

Najveći broj glasova Nikšić je dobio u Sarajevu i Tuzli. U Sarajevu je dobio 1.751, a u Tuzli 1.265 glasova.

 

Edin Delić u Sarajevu je dobio 215, a u Tuzli 480 glasova, dok za Svetozara Pudarića u Tuzli je glasalo svega 60 članova, a u Sarajevu 146.

 

(DEPO Portal/ak)

BLIN
KOMENTARI