foto i video/ priča ljepša od romana

Legendarni srpski glumac u svoju se suprugu zaljubio u Sarajevu: Imala je 16 i bila s drugim, a ja sam joj rekao...

Nedjeljni magazin 15.05.19, 13:42h

Legendarni srpski glumac u svoju se suprugu zaljubio u Sarajevu: Imala je 16 i bila s drugim,  a ja sam joj rekao...
Naime, Miša je od Svjetlane stariji 12 godina, a na početku ih nisu dijelile samo godine, već i kilometri

 

Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić preminuo je danas u 81. godini, a priča o njemu i njegovoj supruzi ljepša je od romana - piše Kurir

 

Naime, Miša je od Svjetlane stariji 12 godina, a na početku ih nisu dijelile samo godine, već i kilometri.

 

- Svjetlana je bila vrlo mlada kada smo se sreli u Sarajevu. Imala je 16, a ja 28 godina. Bila je veoma lepa devojčica. I dan-danas je lepa. Bila je zaljubljena u drugog mladića. Tada sam bio zreo čovek, dosta rano sam delovao autoritativno. Hteo sam brže da ostarim. Oni su se razišli, pa sam je tešio. Govorio sam joj se se ne sekira, da ću se, kada bude odrasla, oženiti njom. Baš je tako bilo. Kad je imala 22 godine, otišao sam u Sarajevo, uzeo je i oženio se. Održao sam obećanje. Istina, u međuvremenu je bilo nekih malih pesmica i nekih pisama, jer ona je tad učila baletsku školu u Sankt Petersburgu, u Lenjingradu, a ja sam bio ovde, pa smo se malo dopisivali. I, eto, tako, i tu prođe 40 godina, maltene - ispričao je ovako Miša Janketić prije nekoliko godina za domaće medije.

 

misa-janketic-svjetlana-knezevic

 

Miša je gostujući u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" i na pitanje da li mu je ljubav bila glavni pokretač tokom 60 godina karijere, odgovorio je:

 

"Pre bih rekao nedostatak ljubavi, i potraga za ljubavlju. Želja čoveka da je pronađe. Ljubav je retka, ima mnogo surogata i zamena. Prave ljubavi su retke. Opisane su one 'Tristan i Izolda', 'Romeo i Julija' i tako dalje", rekao je Miša.

 

"Ona voli mene, ja volim sebe pa nas dvoje obožavamo mene i onda mislimo da je to ljubav. Nije to ljubav", našalio se glumac.

 

Prisjetio se pitanja jedne mlade novinarke da li voli svoju ženu Svjetlanu Knežević sa kojom je 45 godina u braku.

 

Miša, zatečen poprilično delikatnim pitanjem, odgovorio je vrlo kratko i jasno:

 

"Ne znam da li volim svoju ženu, ali znam da bih teško bez nje mogao da živim."

 

 

(Kurir, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI