VIDEO/ Je li joj čestitka 'došla glave'

Urednik IP BHT-a konačno razjasnio: Da li je Svjetlana Topalić smijenjena ili ne?

Mediji 29.01.19, 10:10h

Urednik IP BHT-a konačno razjasnio: Da li je Svjetlana Topalić smijenjena ili ne?
Pojedini mediji su zbog senzacije uzeli samo jedan dio i prenijeli, gdje sam ja rekao da je tačno da je koleginica sada na WEB-u, kaže Radoja

 

Svjetlana Topalić nije smijenjena sa mjesta urednika i voditelja BHT-a, već je premještena u sektor WEB produkcije. To je bila njena lična odluka i sve to nema veze sa tim što je 9. januara javno čestitala Dan Republike Srpske, kako su prenijeli pojedini mediji. I Topalić je juče na svom tviter profilu demantovala vijest koju su juče ujutro objavili bh. portali, javlja ATV.

 

"Obavještenje ovim dušebrižnicima i zluradnicima: nisam smijenjena, žao mi je što ću vas razočarati. Trebate provjeriti info prije nego što plasirate informaciju, ako ste imalo ozbiljni u svom poslu," napisala je Svjetlana Topalić.

 

svjetlana-topalic-demantij

 

Urednik informativnog programa BHT-a Marko Radoja potvrdio je da je od Topalić primio zahtjev za premještaj, još 30. decembra prošle godine. 

 

"Pojedini mediji su zbog senzacije uzeli samo jedan dio i prenijeli, gdje sam ja rekao da je tačno da je koleginica sada na WEB-u. Ali nisu prenijeli drugi dio da nije kažnjena, nego da je premještena što je sama tražila. Odnosno, pojedini mediji su to iskoristili za svoju ličnu promociju, ili njima poznate razloge. Apsolutno, koleginica ima moju podršku. Ne samo ona, nego svaki novinar ima to pravo. Naš posao je i imamo to pravo da komentarišemo, da se bavimo društvenim problemima. Na kraju krajeva, koleginica je stav iznijela na svom privatnom profilu," rekao je Radoja. 

 

Podsjećanja radi, Svjetlana Toplić je 9. januara na svom Twitter nalogu čestitala Dan Republike, nakon čega je uslijedio niz uvreda na njen račun, pa i prijetnje smrću. Ona je na sve odgovorila još jednom čestitkom. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI