video/ građani oštro negodovali

Čistka pred Novu godinu: Uklonjena drvena pesnica, svijeće, cvijeće, svi simboli otpora na Trgu Krajine

Hronika 25.12.18, 14:05h

Čistka pred Novu godinu: Uklonjena drvena pesnica, svijeće, cvijeće, svi simboli otpora na Trgu Krajine
Prisutni građani na trgu ošto su negodovali zbog uklanjavanja tzv."Davidivog srca"

 

S Trga Krajine u Banjoj Luci danas je uklonjena drvena pesnica, simbol otpora, koju su ranije postavili članovi grupe “Pravda za Davida”, kao i fotografije Davida Dragičevića, svijeće i cvijeće. 

 

Prisutni građani na trgu ošto su negodovali zbog uklanjavanja tzv."Davidivog srca". 

 

To je bilo zborno mjesto za okupljanje građana i članova “Grupe pravda za Davida”, na koje su i danas došli nezadovoljni zbog privođenja Davidovog oca Davora Dragičevića, u čijoj porodičnoj kući je obavljen i policijski pretres. 

 

Prethodno je uklonjen i automobil Davora Dragičevića, kojeg je parkirao na glavnom banjalučkom trgu, gdje su se već osam mjeseci okupljali građani, iako ti skupovi nikada nisu zvanično odobreni. 

 

Dragičević je lišen slobode, zbog sumnje da je, kako je saopćeno, izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. 

 

Lišenje slobode usljedilo je nakon što se nije odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči. 

 

Prilikom lišenja slobode policijski službenici su primijenili sredstva sile. 

 

- Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela određena lica su dovedena u službene prostorije – dodali su iz policije.

 

 

Komunalna policija uklanja ruku sa banjalučkog trga #PravdazaDavida #banjaluka Veliki broj pripadnika Specijalne policije MUP-a Republike Srpske pic.twitter.com/NSPYMKqkiG

— Dragan Maksimović (@knespoljac) December 25, 2018

 

 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI