DIREKTAN PRIJENOS NA FACE TV

U Austriji, 17. juna, trenutak istine za bh. rukomet: Dileme nema, samo pobjeda vodi nas na EP

Sport 16.06.17, 12:43h

U Austriji, 17. juna, trenutak istine za bh. rukomet: Dileme nema, samo pobjeda vodi nas na EP
Direktan prijenos meča iz Beča iz dvorane Alber Schultz Eishalle u subotu, od 20.20 sati, emitira Face TV uz komentar Sabahudina Topalbećirevića i stručnog saradnika Enida Tahirovića

 

U duelu protiv Austrije našoj rukometnoj reprezentaciji za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija iduće godine u Hrvatskoj odgovara samo pobjeda.


Direktan prijenos meča iz Beča iz dvorane Alber Schultz Eishalle u subotu, od 20.20 sati, emitira Face TV uz komentar Sabahudina Topalbećirevića i stručnog saradnika Enida Tahirovića.


- U subotu će biti trenutak istine bh rukometa. Na Face TV pratit ćemo odlučujuću utakmicu za plasman na EP u rukometu, meč između Austrije i naše reprezentacije. Dilema više nema, samo pobjeda našu selekciju vodi direktno na Evropsko prvenstvo u Hrvatsku, a sve ostalo ide u prilog selekciji Austrije. Austrija je vrlo neugodan protivnik, u šest susreta do sada samo smo ih jednom pobijedili, a prvu utakmicu u ovim kvalifikacijama smo nažalost izgubili u Sarajevu rezultatom 22:21. Da li će ova generacija napraviti veliki uspjeh i po prvi put se plasirati na EP, vidjet ćemo. Ovo mora biti utakmica gdje će svi dati maksimum, gdje na kraju može pobijediti borbenost i želja, a realno, po kvaliteti ove dvije reprezentacije su skoro podjednake – kaže Sabahudin Topalbećirević.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI