SARAJEVSKI BEND IZDAJE ALBUM PRVIJENAC

Koncert u Clubu Monument: 'Sunday Stories' 20. maja postaju afirmisani!

DEPO CLUBBING 12.05.17, 11:16h

Koncert u Clubu Monument: 'Sunday Stories' 20. maja postaju afirmisani!
Ono što Sunday Stories čine jedinstvenim i interesantnim je upravo to što su svoji i drugačiji, te i album koji izdaju nosi žanr punk jazza koji se sa Sunday Stories ujedno po prvi put i pojavljuje na našim prostorima


Sunday Stories, bend stacioniran u Sarajevu nastao 2013. godine, postao je zvanični potpisnik kultne Muzičke produkcije BHRT u sklopu koje izdaje album prvijenac.

 
Izdavanje albuma će biti popraćeno javnom promocijom 20. maja ove godine, sa početkom u 15:00 sati u sarajevskom Clubu Monument, u Štrosmajerovoj ulici.


Ono što Sunday Stories čine jedinstvenim i interesantnim je upravo to što su svoji i drugačiji, te i album koji izdaju nosi žanr punk jazza koji se sa Sunday Stories ujedno po prvi put i pojavljuje na našim prostorima.


Čini se da sam žanr ekipi nije bio dovoljno alternativan te su se odlučili i na to da za širu javnost postanu virtuelni bend, što znači da će svi video spotovi zapravo biti crtani filmovi u izradi Berina Tuzlića, a svaki član Sunday Stories (Nina Babić, Saša Ćirić, Mustafa Kurtalić, Zlatan Begić i Valentin Šeremet) će biti animiran.


Ono što je zasigurno jeste da su Sunday Stories kvalitetan bend, da su drugačiji i da su sve interesantniji javnosti.


Tekst i muziku svih pjesama na albumu Sunday Stories napisala je Nina Babić, dok su članovi (Sale, Mute, Zlaja i Valaš) raspisali aranžmane u saradnji sa producentom Damirom Arslanagićem. Gosti na albumu bili su: Narcis Zečić, Tomislav Bedenik, Mirza Frljak i Damir Arslanagić.


Na promociji albuma Sunday Stories slušat će se pjesme, gledati spot i održati koncert posebno upriličen za ovu prigodu. Uz sve navedeno Club Monument i Ticky Superfood osigurali su piće i ukusne delicije gostima.


Sponzori albuma su: Muzička produkcija BHRT, Club Monument, Kompanija Stock. Partner za realizaciju promocije je biljni liker Fertner Lionello Stock.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto: Almin Zrno)

BLIN
KOMENTARI