Banjalučka policija privela pa pustila Veljka Ražnatovića

Cure detalji tuče u Laktašima: Bejzbol palicu omotali bodljikavom žicom... Sve se desilo ispred policijske stanice

Hronika 05.04.17, 09:17h

Cure detalji tuče u Laktašima: Bejzbol palicu omotali bodljikavom žicom... Sve se desilo ispred policijske stanice
Više osoba povrijeđeno je i uhapšeno u masovnoj tuči mladića do koje je došlo ispred hotela "San" u centru tog grada. Kako tvrde ogorčeni mještani ovdje je bila riječ o dogovorenoj tuči dvije grupe mladića, a tokom obračuna neko od njih je ispalio i više hitaca, najvjerovatnije iz pištolja

 

Veljko Ražnatović stigao je sinoć u Centar javne bezbjednosti u Banjaluci, saznaje "EuroBlic".

Privedeno šest mladića

Policija je lišila slobode i ispitala šest mladića, među kojima je i Veljko Ražnatović, koji se sumnjiče da su učestvovali u fizičkom sukobu na parkingu u Laktašima, javila je Fena.

 

Veljko Ražnatović pušten je na slobodu nakon što je sinoć saslušan u prostorijama CJB Banjaluka.
 

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da su se mladići fizički sukobili, nakon čega se sumnja da je jedan pucao iz vatrenog oružja.


Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje radi utvrđivanja da li se još osoba može dovesti u vezu s učestvovanjem u ovom fizičkom sukobu, navode iz policije.



Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je naredio da se nastavi s dokumentiranjem predmeta i prikupljanjem dokaza i utvrđivanju svih okolnosti vezanih za navedeno krivično djelo, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv učesnika.

 

Podsjetimo, policija Republike Srpske tragala je za Ražnatovićem i njegovim prijateljima zbog učešća u tuči koja se odigrala preksinoć oko 20.30 na parkingu u Laktašima.

 

Više osoba povrijeđeno je i uhapšeno u masovnoj tuči mladića do koje je došlo ispred hotela "San" u centru tog grada. Kako tvrde ogorčeni mještani ovdje je bila riječ o dogovorenoj tuči dvije grupe mladića, a tokom obračuna neko od njih je ispalio i više hitaca, najvjerovatnije iz pištolja.

 

- U toku je rad na utvrđivanju svih okolonosti oko ove tuče. Sa početnim saznanjima obaviješten je i dežurni tužilac - istakla je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

 

- Sa jedne strane bila su braća Petar (29) i Aleksandar (28) Zolak, te Dalibor Rogić (22) i Boban Latinović (22) svi iz Laktaša, dok su u drugoj grupi bili prijatelji Veljka Ražnatovića, a njihov identitet se još utvrđuje – potvrdio je izvor EuroBlica.

 

Prema njegovim riječima, poslije obračuna policija je uhapsila mladiće iz Laktaša, a druga grupa je automobilima "mercedes ML" i "BMW 1" pobjegla posle sukoba.

 

- Jedan od Zolaka je tokom saslušanja rekao da je neko iz druge grupe pucao iz pištolja – ispričao je izvor EuroBlica.

 

Poslije tuče najdeblji kraj je izvukao Petar Zolak koji je zbog povreda prevezen u bolnicu.

 

Mještani Laktaša bili su ogorčeni zbog ovog sukoba koji se desio u centru grada, u vrijeme kada su ulice, park i okolni kafići bili puni ljudi. Kažu da su u ponedjeljak uveče na ovaj parking došle dvije grupe mladića sa četiri automobila i da je navodno bila dogovorena tuča jedan na jedan.

 

- Međutim, odjednom su krenuli da se masovno tuku. Tukli su se na parkingu, jurili po parku koji je u blizini. Jedan od njih je imao i bejzbol palicu koju je omotao bodljikavom žicom, a čulo se i nekoliko hitaca ispaljenih iz pištolja – pojasnio je sagovornik.

 

Tuča se dešavala na 50 metara od policijske stanice, pa ističe da mu je čudno da policija nije uspjela nikoga pronaći.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI