BIVŠI MUŽ NATJERAO JE DA PRODAJE SVOJE TIJELO

Jeziva ispovijest prostitutke iz Novog Sada: Redali su se na meni, vukli me po podu... A onda je jedan uzeo pivsku flašu...

Hronika 06.03.17, 10:31h

Jeziva ispovijest prostitutke iz Novog Sada: Redali su se na meni, vukli me po podu... A onda je jedan uzeo pivsku flašu...
Suprug ju je naterao da svoje tijelo prodaje na ulici, a on je bio njen makro. Prema njoj je bio grub, tukao ju je i svakodnevno maltretirao

 

 

Počela sam da se prostituišem prije osam godina, jer me je bivši muž natjerao na to kako bih mu platila dugove, počinje svoju ispovijest za "Blic" jedna od novosadskih "kraljica noći".


Kako kaže, suprug ju je naterao da svoje tijelo prodaje na ulici, a on je bio njen makro. Prema njoj je bio grub, tukao ju je i svakodnevno maltretirao.


- Tukao me je, sjekao po tijelu i po meni gasio cigarete. Isjekao je nekog čovjeka ranije i morao je da mu plati kaznu. Zato me je naterao da se prostituišem, kako bi preko mog tijela zaradio da tu kaznu isplati. Morala sam to da mu odradim. Jedva sam živu glavu izvukla... - priča K. I. (28), majka jednog dječaka (13).


Dok razgovara sa reporterom "Blica" na njenom tijelu su i dalje vidljivi ožiljci i tragovi surovog iživljavanja njenog supruga nad njom.


I nakon što se spasila od njega, nastavila je da se bavi najstarijim zanatom na svijetu. Kaže kako to radi kako bi zaradila za kiriju i osnovne potrepštine. Dodaje da njeni najbliži sumnjaju da se bavi pružanjem seksualnih usluga.


- Najteže mi je bilo kad sam počela da prodajem svoje tijelo. Kasnije sam se već navukla na heroin - kaže ona tiho.


Majka joj je pomogla da se skine sa droge. Međutim, od prostitucije još nije odustala.


- Ne znam ništa drugo da radim, a najsretnija bih bila kada bih mogla sa sinom da živim u svojoj kući. Međutim, to sada nije moguće, a sin je kod moje majke - kaže ona.


Mušterije su joj, objašnjava, i stariji, ali i mlađi muškarci.


- Ranije su to uglavnom bili samo stariji, ali sada više nema pravila - dodaje.


PORAŽAVAJUĆA STATISTIKA: Više od 300 osoba pruža seksualne usluge u Novom Sadu


Prema istraživanju Instituta za javno zdravlje Srbije i Udruženja "Prevent", više od 300 osoba u Novom Sadu pruža seksualne usluge na ulici, a većina trpi razne vrste nasilja.


Jedna od seksualnih radnica iz Novog Sada otkrila je šta joj se nedavno dogodilo i na koji način je užasno zlostavljana.

 

"Roditelji misle da radim u butiku"

 

- Plašila sam se da će moji saznati. Znam da nemaju dovoljno para za sebe, a ne još i za mene i moju sestru koja se tek upisala na fakultet. Misle da radim u butiku, tako je bolje. Ko bi još mogao da razumuje da ja zapravo prodajem seksualne usluge, osim mojih koleginica i ponekih ljudi koji pomažu nama što to radimo. Možda griješim, možda bi me moji i razumjeli, ali ne želim da oni nose taj teret koji ide sa ovim poslom. Dovoljno je što ja živim sa tim. Uskoro ću skupiti pare za svoj biznis. Planiram da zaista otvorim butik, pa da zaposlim i drugaricu sa kojom radim ovdje. Jedva čekam taj dan - kaže M. K. iz Novog Sada.

- Zvao me je čovjek da dođem u hotel. Sjela sam u taksi i razmišljala kako je čudno što me neko u četiri sata ujutru zove da radimo. Došla sam, javila se dobro poznatoj ženi na recepciji i produžila do sobe. Ali tamo nije bio jedan čovjek, čula sam više glasova. Pitala sam: "Šta je ovo?!" i krenula da izađem iz sobe, međutim on me je uhvatio za ruku i pozvao ostale muškarce da mu se predruže. Iz kupatila su izašla dva čovjeka, krupna, ćelava, sa odvratnim licima. Smijali su mi se i rekli su zajedljivo: "E, da znaš šta te sad čeka!" - priča ona i dodaje: "Nisam imala šanse protiv njih. Redali su se na meni po nekoliko puta. Vukli me po podu... A onda je jedan uzeo pivsku flašu i navukao na nju kondom..."

 

Istraživanje Instituta za javno zdravlje Srbije pokazuje da većina prostitutki koje rade na novosadskim ulicama ima između 18 i 29 godina.


Istraživanje je pokazalo da su one uglavnom jako siromašne i da su većinom romske nacionalnosti, ili su interno raseljene sa Kosova i Metohije. A svoje tijelo prodaju za 1.000 do 1.500 dinara.


"Većina žena nikada nije išla u školu ili imaju nezavršenu osnovnu školu. Nijedna od njih nije zaposlena, ali su uglavnom korisnice psihoaktivnih supstanci. Napuštene su od porodice, nemaju podršku, a nasilje trpe od djetinjstva i ne znaju za život bez nasilja. Žene koje se nađu u ovako teškim životnim situacijama veoma lako skliznu u prostituciju", objavljeno je u Istraživanju, piše Blic".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI