Karte u prodaji

Dr. Motte i Jean Marie K 2. decembra u sarajevskom klubu Sloga

DEPO CLUBBING 28.11.16, 09:55h

Dr. Motte i Jean Marie K 2. decembra u sarajevskom klubu Sloga
Dva velika imena DJ-inga u kultnom prostoru Cinemas Sloge nastupit će uz podršku Davora Pavelića alias Worda, jednog od vodećih bosanskih DJ-a i producenata, čiji rad je odavno svjetski prepoznat

 

Ljubitelji elektronske muzike u glavnom gradu BiH s nestrpljenjem čekaju nastup Dr. Mottea i Jean Marie K, renomiranih svjetskih DJ- eva i producenata, tako da za ovaj nastup 2. decembra u kultnom prostoru Cinemas Sloge već vlada veliki interes publike.

 

Dr. Motte, uspješni njemački DJ i muzički producent, i Jean-Marie K, francuski producent i pionir francuske house scene koji je karijeru započeo sa legendarnim Luarentom Garnierom još početkom 90-ih, na radost svih ljubitelja ovog žanra u petak 2. decembra nastupit će pred sarajevskom publikom.  


Dva velika imena DJ-inga u kultnom prostoru Cinemas Sloge nastupit će uz podršku Davora Pavelića alias Worda, jednog od vodećih bosanskih DJ-a i producenata, čiji rad je odavno svjetski prepoznat.


Od detalja iz impresivne karijere Matthiasa Roeingha alias Dr. Motte valja napomenuti da se njegovo ime vezuje za početke elektronske muzike u Evropi, a osnivač je i organizator prve berlinske “Love Parade” davne 1989. godine, koju je nastavio organizirati i narednih godina. 


Godine 1999. nominiran je za B2 Kulturpreis u Berlinu, najveće priznanje i kulturnu nagradu Njemačke, radi organizacije izložbi umjetnika, glumaca i muzičara za pomoć autističnoj djeci. Zahvaljujući njemu i “Love Paradeu” techno muzika postala je najveći njemački izvozni proizvod. Istovremeno, parada je doprinela razvoju elektronske muzike jer se smatra najboljim svjetskim festivalom elektronske muzike na kojem nastupaju najveća svjetska imena. 


Godine 2007. Dr. Motte je dobio nagradu za životno djelo na desetom izboru najboljih DJ-a u Pachi Ibiza (DJ Awards).

 

jean-marie-k

 

Jean-Marie Kone je već poznato ime bosanskohercegovačkoj i regionalnoj publici, koja ga je imala priliku slušati mnogo puta. Bio je prvi DJ koji je 2000. svirao na velikom rave partyju na sarajevskoj glavnoj željezničkoj stanici.

 

U karijeri je sarađivao na izdanjima sa zvijezdama kao što su Sven Vath, Joachim Garadu, Shazz, Petar Dundov, Antoine Clamaran, Doc Gee, te kantautorom i vokalistom Salif Keitaom.

 

Karte po cijeni od 10 KM od petka, 25. novembra, mogu se nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: Cinemas Sloga, BKC, kao i na prodajnom mjestu Skenderije. Također, na dan događaja cijena karata će iznositi 15 KM. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI