U SARAJEVU, MOSTARU I TUZLI

Za one koji i danas vole Ekatarinu Veliku: Koncerti in memoriam of EKV

DEPO CLUBBING 02.11.14, 19:23h

Za one koji i danas vole Ekatarinu Veliku: Koncerti in memoriam of EKV
Šestu godinu za redom, Panta Rei zajedno sa tri bivša člana EKV organizira koncerte u znak sjećanja na Milana i Ekatarinu Veliku

 

Koncertima se obilježava dvadeseta godišnjica od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima Ekaterine Velike.

 

EKV je definitivno obilježio 80-e, bili su jedan od najuticajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom. Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi. Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda.

 

"Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.", kažu članovi benda.


A clanovi su: Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. i svirao na albumima Dum Dum i Neko nas posmatra, kao i na live albumu Kao u snu. Dragiša Uskoković - Cima, koji je svirao na albumima Neko nas posmatra i Kao 8 snu, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme. Tanja Jovičević, vokal; vođa i pjevačica kultnog benda Oktobar 1864., koja je pjevala na većini albuma EKV-a, te sarađivala sa skoro svim značajnim jazz muzičarima sa ovih prostora. Nemanja Dašić, vokal i gitara. Dejan Tomović - Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu Vampiri. Teodor Jani, na gitari, ekscentrični Grk, zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu Ljubav. Ujedno je i producirao albume Ljubav, Samo par godina za nas i Dum Dum. Najpoznatija uloga gitariste mu je u pjesmi 7 dana, gdje je na kraju pjesme odsvirao sjajan solo.

 

Koncerti će se održati u Sarajevu 7.novembra., u Mostaru 8. i Tuzli 9.novembra.

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI