Dva prijatelja

Đoković i Nadal igraju svoj posljednji međusobni turnir: Odlazi tenis onakav kakvog pamtimo

Sport 18.10.24, 20:46h

Đoković i Nadal igraju svoj posljednji međusobni turnir: Odlazi tenis onakav kakvog pamtimo
Saudijci su svakom učesniku ovog prestižnog turnira osigurali 1.5 miliona dolara, tako da će Đoković i Nadal, pored još jednog istorijskog dvoboja, imati i značajnu finansijsku nagradu koja će im ostati kao podsjetnik na njihov posljednji susret

 

 

Pobjednik finalnog susreta između Jannika Sinnera i Carlosa Alcaraza zaradit će 6 miliona dolara, što daleko nadmašuje nagradu za osvajanje US Opena, gdje pobjednik dobija 3.6 miliona dolara.

 

Iako je finale planirano za sutra, pažnju teniske javnosti privlači susret za treće mjesto.

 

Novak Đoković (37) i Rafael Nadal (38), dvojica od tri najveća teniska imena svih vremena, suočit će se posljednji, 61. put. Ovaj meč ima posebno značenje jer je Nadal nedavno objavio da će 2024. godina biti njegova posljednja kao profesionalnog tenisera, zbog čega će ovaj duel biti njihov konačni susret.

 

Nadal, koji se povlači zbog dugogodišnjih problema s povredama, trenutno je na 153. mjestu ATP liste, dok je Đoković na četvrtoj poziciji. Međutim, njihova rivalstva i uspjesi daleko nadmašuju brojke – zajedno su osvojili 46 Grand Slam titula, 76 Masters turnira i dvije zlatne olimpijske medalje. Zbog toga će njihov meč zasjeniti čak i finale.

 

Saudijci su svakom učesniku ovog prestižnog turnira osigurali 1.5 miliona dolara, tako da će Đoković i Nadal, pored još jednog istorijskog dvoboja, imati i značajnu finansijsku nagradu koja će im ostati kao podsjetnik na njihov posljednji susret.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI