Nakon smrti tinejdžerke

Sanitarni, zdravstveni i farmaceutski inspektori KUIP-a izvršili nadzor nad radom: Inspekcija ušla u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić

Hronika 18.10.24, 07:35h

Sanitarni, zdravstveni i farmaceutski inspektori KUIP-a izvršili nadzor nad radom: Inspekcija ušla u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić
Tinejdžerka Džejla Drapić preminula je nakon stomatološkog zahvata, ali detalji smrti još nisu utvrđeni niti se može dati odgovor na pitanje ko je kriv

 

 

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) jučer su izvršili nadzor u stomatološkoj klinici doktora Harisa Mekića, u kojoj se liječila Džejla Drapić (16), koja je preminula u KCUS-u, saznaje Avaz.


Ovu informaciju je potvrdio direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Adis Mešić.


- Jeste, inspektori su na licu mjesta. Mi smo se dvoumili da li da ih pošaljemo u redovnu kontrolu, jer smo saznali šta se dešava, ali ipak smo sačekali Tužilaštvo, odnosno Ministarstvo. Jutros (jučer ujutro, op.a.) smo dobili nalog od Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz neka uputstva. Sanitarni i zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove vrše nadzor nad radom ove stomatološke ordinacije - rekao je Mešić, direktor Uprave.
 

Tinejdžerka Džejla Drapić preminula je nakon stomatološkog zahvata, ali detalji smrti još nisu utvrđeni niti se može dati odgovor na pitanje ko je kriv. Stomatolog je Džejlinoj majci savjetovao na koji način da liječi svoju kćerku, ali njoj se stanje pogoršavalo.


Iz ordinacije su pojasnili da je pacijentica 30. septembra 2024. godine posjetila njihovu ordinaciju zbog zubobolje, gdje joj je pružena neophodna stomatološka usluga. Kako tvrde iz ordinacije, prema njihovim saznanjima, pacijentica je naredni dan nastavila liječenje u drugim zdravstvenim ustanovama.

 

Inače, o ovom događaju obaviješteno je i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje poduzima određene radnje. Obdukcija je završena, ali rezultati još nisu poznati.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI