Reakcija na tvrdnje o navodnoj obuci moldavskih državljana u BiH

Ministarstvo bezbjednosti BiH uputilo demanti: Pokušaj manipulacije u jeku uzavrele političke kampanje u Moldaviji!

Front 18.10.24, 12:14h

Ministarstvo bezbjednosti BiH uputilo demanti: Pokušaj manipulacije u jeku uzavrele političke kampanje u Moldaviji!
Dalje se navodi kako Ministarstvu bezbjednosti BiH nisu stigli nikakvi zvanični upiti od strane moldavskih vlasti, niti su dostavljeni bilo kakvi dokazi koji bi potvrdili navedene tvrdnje

 

 

Ministarstvo bezbjednosti Bosne i Hercegovine najoštrije demantuje i odbacuje neosnovane medijske navode koji se odnose na navodnu obuku moldavskih državljana u BiH. Radi se o netačnim i ničim potkrepljenim tvrdnjama koje nemaju apsolutno nikakve veze sa Bosnom i Hercegovinom, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.
 

Dalje se navodi kako Ministarstvu bezbjednosti BiH nisu stigli nikakvi zvanični upiti od strane moldavskih vlasti, niti su dostavljeni bilo kakvi dokazi koji bi potvrdili navedene tvrdnje.

 

- Spominjanje Bosne i Hercegovine u ovom kontekstu očigledno je pokušaj manipulacije u jeku uzavrele političke kampanje u Moldaviji, koja 20. oktobra bira predsjednika Republike.

 

Posebno ističemo da se Bosna i Hercegovina namjerno stavlja u ovaj kontekst jer je država koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji. Zbog toga je pogodna određenim centrima za plasiranje ovakvih konstrukcija na njen račun. Stav Ministarstva bezbjednosti i bezbjednosnih agencija Bosne i Hercegovine je jasan – mi imamo neutralnu politiku i apelujemo da se u Ukrajini što prije dođe do mira i kraja rata koji predugo traje. Takođe, Ministarstvo bezbjednosti ne bi tolerisalo i neće tolerisati pojave bilo kakvih kampova za obuku, ma za čije interese radili.

 

Sama činjenica da su ovakvi medijski navodi posljedica političkih interesa i kampanje, a ne postojanja bilo kakvih kredibilnih informacija o umješanosti Bosne i Hercegovine u rušenje stabilnosti Moldavije, potvrđuje da je riječ o pokušaju destabilizacije međunarodnih odnosa.

 

Ministarstvo poziva sve medije i nadležne organe na odgovorno izvještavanje i verifikaciju informacija prije objave, kako bi se izbjeglo širenje dezinformacija koje mogu imati negativne posljedice po međunarodne odnose Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine, zaključuje se u saopštenju ovog Ministarstva.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI