Košarkaš jedva preživio

Teletovićeva hidrocentrala pukla je k‘o kokica: I on se spašavao kroz šumu, ispred njega se srušilo brdo...

Front 07.10.24, 11:11h

Teletovićeva hidrocentrala pukla je k‘o kokica: I on se spašavao kroz šumu, ispred njega se srušilo brdo...
Nakon što je Teletović podigao branu krenuo je sa svojim terencem nazad u Jablanicu. Ispred njega se srušilo brdo i morao je krenuti nazad, ali se i na tom dijelu puta desio veliki odron

 

Još do neki dan od Blidinja, preko Doljana i dalje Jablanice vodio je najkraći put od Splita do Sarajeva.

 

A onda je došla kobna noć s četvrtka na petak, nebo se spustilo na zemlju, kijamet neviđeni i nestalo je i ceste, i kuća, i, na najveću žalost, ljudskih života.

 

Od petka ujutro u fokusu su Donja Jablanica i Butorović Polje, ali situacija je ništa manje teška u dolini rijeke Doljanka. 

 

Nekadašnji košarkaški reprezentativac BiH Mirza Teletović preživio je dramu tokom poplava koje su zadesile BiH.

 

Rijeka Doljanka i bujice sa Čvrsnice su odnijele mini hidrocentralu koju je izgradio Teletović. Vlasti su zvali Mirzu da kobnu noć podigne branu, a nakon toga je naš košarkaš jedva preživio.


“Pukla je ko kokica”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Arnel Sefer, mještanin koji je bio svjedok događaja.

 

Nakon što je Teletović podigao branu krenuo je sa svojim terencem nazad u Jablanicu. Ispred njega se srušilo brdo i morao je krenuti nazad, ali se i na tom dijelu puta desio veliki odron.

 

“Morao je na kraju ostaviti auto u Mirkama i kroz šumu i po blatu probijati se do kuće”, ispričao je Arman Rizvić koji je zaposlen u Teletovićevu kafiću u Jablanici.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI