TUROBAN KRAJ SEPTEMBRA

Danas i do 29 stepeni, već sutra mraz i snijeg: Pripremite se za drastičnu promjenu vremena

Hronika 28.09.24, 09:15h

Danas i do 29 stepeni, već sutra mraz i snijeg: Pripremite se za drastičnu promjenu vremena
U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša i pljuskovi se očekuju u drugom dijelu poslijepodnena i tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

 


U Krajini jutros je pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u ostatku zemlje sunčano.


Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 8; Bjelašnica 9; Bugojno, Srebrenica 13; Tuzla, Zenica 15; Livno, Sarajevo, Široki Brijeg 16; Jajce, Sanski Most, Trebinje 17; Bijeljina, Mostar 18; Bihać, Doboj 19; Banja Luka 20; Gradačac 22 i Neum 23 stepena.


Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalog i lagano opada.


Danas će Krajini preovladavati oblačno oblačno vrijeme kišom. U ostatku zemlje sunčano uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka na sjeverozapadu Bosne od 14 do 18, a u ostalim područjima od 23 do 29 stepeni.


U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša i pljuskovi se očekuju u drugom dijelu poslijepodnena i tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Vrijeme narednih dana


U nedjelju,  29. septembra, u Bosni pretežno oblačno prije podne. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Pretežno oblačno će se zadržati na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Glavnina padavina u Bosni je prije podne. U drugom dijelu dana uglavnom u oblačnijim područjima biće još slabe kiše. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačnije sa slabom kišom na sjeveru Hercegovine. 


Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C.


U ponedjeljak, 30. septembra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.


U utorak, 1. oktobra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Naoblačenje sa zapada se očekuje u noći na srijedu. Vjetar slab, prije podne mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI