Iz JP Autoceste FBiH najavili

Obavijest za vozače u BiH: Od 25. septembra radovi na vijaduktu Reljevo, mijenja se režim saobraćaja

Hronika 21.09.24, 14:58h

Obavijest za vozače u BiH: Od 25. septembra radovi na vijaduktu Reljevo, mijenja se režim saobraćaja
Molimo sve korisnike autoceste za strpljenje i da se poštuju saobraćajni znakovi postavljeni u privremenoj regulaciji saobraćaja, te da vožnju prilagode uslovima na autocesti

 

 

JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine obavijestilo je vozače kako će od 25. septembra doći do radova na vijaduktu Reljevo zbog čega će doći do izmjene režima saobraćaja.


- Zbog izvođenja radova na zamjeni prelaznih naprava na vijaduktu Reljevo, dionice Sarajevo sjever – Butila, smjer kretanja Sarajevo sjever – Butila od srijede 25.9.2024. godine, do završetka radova doći do privremene izmjene režima saobraćaja. U navedenom terminu, saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom u pravcu kretanja u zavisnosti od faze radova. Molimo sve korisnike autoceste za strpljenje i da se poštuju saobraćajni znakovi postavljeni u privremenoj regulaciji saobraćaja, te da vožnju prilagode uslovima na autocesti, navode iz Autocesta FBiH.


U toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Također, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

 

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic i Međeđa-Višegrad.

 

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen, javlja BIHAMK.

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI