Rat je uveliko počeo

Totalna eskalacija na Bliskom istoku: Hezbollah lansirao 140 raketa na Izrael!

Front 20.09.24, 14:44h

Totalna eskalacija na Bliskom istoku: Hezbollah lansirao 140 raketa na Izrael!
Hezbollah je poručio da su rakete bile odmazda za izraelske napade na sela i kuće u južnom Libanonu

 

 

Hezbollah je lansirao 140 raketa na sjeverni Izrael samo dan nakon što je prvi čovjek militantne skupine Hassan Nasrallah najavio osvetu zbog serija eksplozija u Libanonu u zadnja tri dana.

 

Izraelska vojska priopćila je da su rakete pale u tri vala u petak poslijepodne ciljajući mjesta duž opustošene granice s Libanonom.

 

Hezbollah je rekao da je ruskim raketama Katjuša gađao nekoliko mjesta duž granice, uključujući više baza protuzračne obrane, kao i stožer izraelske oklopne brigade za koji su rekli da su ga pogodili prvi put.

 

Hezbollah je također poručio da su rakete bile odmazda za izraelske napade na sela i kuće u južnom Libanonu.

 

Hezbollah i Izrael razmjenjivali su gotovo svakodnevnu vatru od 8. listopada, dan nakon prve paljbe u ratu između Izraela i Hamasa, ali raketni baraž u petak je bio jači od uobičajenog, piše AP, prenosi Jutarnji list.

 

Nasrallah je u četvrtak obećao da će nastaviti sa svakodnevnim napadima na Izrael unatoč ovotjednoj smrtonosnoj sabotaži komunikacijskih uređaja njegovih članova, koju je opisao kao "teški udarac".

 

Dvodnevni napadi za koje se uglavnom okrivljuje Izrael bili su usmjereni na tisuće Hezbollahovih pejdžera i walkie-talkieja te su pojačali strahove da će gotovo godinu dana svakodnevne razmjene vatre između Hezbollaha i Izraela eskalirati u sveopći rat.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI