DEPO PULS: GLASALI SU ČITAOCI DEPO PORTALA

Irfan Čengić ispred Dženana Selimbegovića u Starom Gradu

Front 18.09.24, 16:18h

Irfan Čengić ispred Dženana Selimbegovića u Starom Gradu
Rezultati naše ankete pokazuju da Čengić, koji je na vanrednim izborima izabran za privremenog načelnika, ulazi u predizbornu borbu s jakom podrškom građana. Njegova proaktivna politika, koja se fokusira na transparentno upravljanje, ekonomski razvoj i socijalnu pravdu, očito je dobila pozitivan odjek kod birača. Pogledajte rezultate ankete DEPO Pulsa


U anketi DEPO Portala, u kojoj je glasalo 1.680 čitatelja, trenutni načelnik Općine Stari Grad, Irfan Čengić, osvojio je 54,6% glasova, dok je njegov protivkandidat iz Stranke demokratske akcije (SDA), Dženan Selimbegović, dobio 45,4% podrške.


Ovi rezultati pokazuju da Čengić, koji je na vanrednim izborima izabran za privremenog načelnika, ulazi u predizbornu borbu s jakom podrškom građana. Njegova proaktivna politika, koja se fokusira na transparentno upravljanje, ekonomski razvoj i socijalnu pravdu, očito je dobila pozitivan odjek kod birača. Kao kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) i Trojke, Čengić je uspio osigurati podršku birača koji su spremni podržati nastavak promjena u vođenju ove najstarije sarajevske općine.

 

stari-grad-cengic


Dženan Selimbegović, kandidat SDA, osvojio je značajan postotak glasova – 45,4%, što ukazuje na to da i desni politički blok ima snažnu podršku u Starom Gradu. Selimbegovićeva kampanja, koja se oslanjala na vrijednosti i naslijeđe SDA, uspjela je privući glasače koji traže stabilnost i kontinuitet u lokalnoj politici. Međutim, trenutni rezultati pokazuju da je Čengić u prednosti.


Iako anketa ne garantira konačan ishod izbora, ovi podaci sugeriraju da Čengić ima stabilnu bazu birača koji cijene njegov dosadašnji rad. Njegova prednost od 54,6% u odnosu na 45,4% za Selimbegovića može biti ključna za njegovu kampanju u nastavku.


S druge strane, Selimbegović će morati pojačati svoju kampanju kako bi pridobio podršku neodlučnih birača i onih koji su nezadovoljni trenutnim stanjem. Njegova šansa leži u povezivanju s biračima koji preferiraju vrijednosti koje predstavlja SDA, kao i u dodatnoj mobilizaciji desnog političkog spektra u Starom Gradu.


Kako se izbori približavaju, bit će zanimljivo pratiti hoće li se ova dinamika promijeniti i na koji način će se oba kandidata nositi s izazovima završne faze predizborne kampanje. Ovi rezultati sugeriraju napetu borbu za načelničku poziciju, a svaki glas će biti važan.


DEPO Portal će nastaviti pratiti ovu političku utrku te redovito izvještavati o najnovijim analizama i rezultatima anketa. Uključite se i vi u DEPO Puls i izrazite svoje mišljenje!


(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI