U madridu

Napadnuta ambasadorica Srbije u Španiji, napad izvršio Albanac?

Hronika 09.09.24, 10:41h

Napadnuta ambasadorica Srbije u Španiji, napad izvršio Albanac?
Đurić smatra da prijetnje, prema preliminarnim sigurnosnim informacijama, "dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dijela dijaspore s Kosova, albanske nacionalnosti"

 

Srbijanski ministar vanjskih poslova Marko Đurić priopćio je da je veleposlanica Srbije u Španjolskoj Irena Šarac napadnuta u nedjelju, u poslijepodnevnim satima u Madridu.

 

"Najoštrije osuđujem podmukli fizički napad na veleposlanicu Irenu Šarac u središtui Madrida. Takvi akti nasilja su neprihvatljivi i na njih se mora odgovoriti brzom i odlučnom akcijom", napisao je je šef srbijanske diplomacije na društvenoj mreži X ne iznoseći više detalja o tom incidentu.

 

Veleposlanstva Srbije u dvije velike europske prijestolnice dobila su krajem kolovoza prijetnje da će biti meta terorističkih napada a srbijanski ministar vanjskih poslova Marko Đurić optužio je tada kosovsku dijasporu za terorističke. 

 

Đurić smatra da prijetnje, prema preliminarnim sigurnosnim informacijama, "dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dijela dijaspore s Kosova, albanske nacionalnosti".

 

Đurićeve tvrdnje dolaze u vrijeme stagniranja dijaloga o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda i novih napetosti između dviju strana nakon što su kosovske vlasti zatvorile pet paralelnih srpskih institucija na sjeveru zemlje a Europska unija i Sjedinjene Države izrazile su zabrinutost te upozorile Prištinu da ne povlači jednostrane poteze.

 

(FENA/mm)

BLIN
KOMENTARI