Oštra reakcija lidera NiP-a

Konaković odgovorio Izetbegoviću: Za prvih linija i sučeljavanja nisi bio ni kad si morao

Front 25.07.24, 19:38h

Konaković odgovorio Izetbegoviću: Za prvih linija i sučeljavanja nisi bio ni kad si morao
Predsjedniku SDA poručuje da je previše koštao ovu zemlju svojim kukavičlukom, minder politikom, neznanjem i lažima

 

 

Nakon što je predsjednik SDA Bakir Izetbegović odbio medijsko sučeljavanje, ponovo se oglasio predsjednik Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

 

- Nisam se iznenadio što ne smiješ, nikad nisi smio pred kamere, u javnost, pred ljude, da licem u lice razgovaramo o stvarima za koje jedan drugog optužujemo. Znam i da nikad nećeš smjeti, al’ ja ću te i dalje pozivati. Lakše ti je da uhljebi sa državnih jasala u tvoje ime siju laž, da vojska botova laži raznosi na mrežama i drugim kanalima komunikacije, da sve što vam se suprostavi nemilosrdno napadate. Lakše ti ja da sve to posmatraš iz pozadine, daješ naloge i izmišljaš teme. Za prvih linija i sučeljavanja nisi bio ni kad si morao - navodi Konaković.

 

Izetbegoviću poručuje da zna da bi tokom javnog sučeljavanja morao razgovarati i o diplomama, njegovoj i diplomama Izetbegoviću dragih ukućana i saradnika, ali i argumentima i činjenicama o ustupcima Dodiku i Čoviću, izdajama...

 

- Morali bi o tvojoj reviziji i našoj rezoluciji, morali bi o silasku sa Nato puta, morali bi o četvrtim delegatima u našim mandatima. Morali bi o poruci koju si mi poslao da narod ne smije biti važniji od stranke. O diplomatiji bi morali, o zastojima kad si vodio ti i otvaranju pregovora kad vodimo mi. O respiratorima bi morali, o sankcijama, crnim listama, prisluškivanjima, hapšenjima, presuđenom premijeru, procesuiranom direktoru OSA-e, suđenju načelnicima. Kad nabrojim, logično je da nećeš i da ne smiješ - ističe Konaković.


- Pojačat ćeš laži na stranicama koje nose prefiks Bošnjak, a koje uređuju tvoji tuljani iz javnog sektora i uneseni zastupnici/parlamentarci. Napašćeš sa televizije koja se finansira parama Telecoma Srbije, portalima koje finansiraju tvoji tajkuni, novinarima koje ste “nabijali u stražnjice”, a sad ih posjedujete, armijom botova koja od vas ovisi. Pokrenuo si i psihopate sa Tik-Toka koje psuju mrtve i djecu, a tvoja armija uhljeba aplaudira jer mrtve i djecu psuju nama. Opet ćeš nazivati izdajicama nas koji smo branili domovinu, ti koji si se sakrio kad je trebalo hrabrosti jer ti hrabrosti nemaš - dodaje.

 

Predsjedniku SDA poručuje da je previše koštao ovu zemlju svojim kukavičlukom, minder politikom, neznanjem i lažima.

 

- Sad si zaustavio proces koji donosi ekonomski napredak našoj domovini, donosi investicije, stvara uslove za povećanje plata ljudima čija primanja ne stižu silna poskupljenja i koji sve teže žive. I nećeš da o tome razgovaramo. Ti pojačaj laži i botove, a mi ćemo istinu i argumente. Sve dok ne skupiš hrabrosti za uživo, ovako ćemo - poručuje Konaković. 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI