popularno šetalište

Šta se noću dešava na Vilsonovom šetalištu: 'Light show' ili kvar na rasvjeti?

Hronika 24.07.24, 14:41h

Šta se noću dešava na Vilsonovom šetalištu: 'Light show' ili kvar na rasvjeti?
Prolaznici su u čudu i ne znaju da li je riječ o nekom umjetničkom performansu i ako jeste kada će prestati jer je pomalo iritirajuće sjediti ali i šetati dok se svjetlo konstantno pali i gasi

 

 

 

 

Vilsonovo šetalište omiljeno je okupljalište kako mladih tako i starih, pogotovo u večernjim satima jer pruža utočište od vrelina. Međutim, posljednjih noći šetalište je čudno osvijetljeno, tačnije javna rasvjeta treperi.

 

Prolaznici su u čudu i ne znaju da li je riječ o nekom umjetničkom performansu i ako jeste kada će prestati jer je pomalo iritirajuće sjediti ali i šetati dok se svjetlo konstantno pali i gasi.

 

Šta se zbiva na ovom popularnom šetalištu redakcija Oslobođenja pitala je i nadležne u općini Novo Sarajevo koji su naveli  da je ipak samo riječ o običnom kvaru na javnoj rasvjeti.

 

- Održavanje javne rasvjete je u nadležnosti Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, a prijava kvara može se izvršiti putem web stranice nadležnog ministarstva, rekli su nam u ovoj općini.

 

Redakcija Oslobođenja kontaktirala je i resornog ministra Bojana Bošnjaka, ali nije odgovarao na pozive.

 

 

 

 

Video možete pogledati na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

BLIN
KOMENTARI