poručila pred skupštinom

'Tako mi Hrista i Allaha, građansku Crnu Goru nećete udaviti, kunem se nad Biblijom i Kur'anom'

Front 23.07.24, 14:31h

'Tako mi Hrista i Allaha, građansku Crnu Goru nećete udaviti, kunem se nad Biblijom i Kur'anom'
​I nakon što je data pauza, nastavljena je žučna rasprava, a Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu i fizički jedan na drugog, ali su ih spriječili ostali poslanici

 

 

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Crne Gore Aleksandra Vuković-Kuč obratila se na Skupštini Crne Gore. 


Vuković-Kuč je kazala da "crnogorski Bošnjaci nisu zaslužili da se danas bošnjačko ime pominje u kontekstu služenja Andriji  Mandiću". 


- Crnogorski Bošnjaci su oni koji nisu zaslužili da danas bošnjačko ime pominjemo u kontekstu služenja Andriji Mandiću, četničkom vojvodi, slavitelju Draže Mihajlovića i Pavla Đurišića, branitelju Ratka Mladića i Radovana Karadžića, negatoru genocida u Srebrenici, kao jasne poruke svim Bošnacima - kazala je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč, pa nastavila:
 

- Ova Vlada je posijelo Andrije Mandića, anticrnogorska i omča oko vrata građanske Crne Gore. Davite je danas. Mislite da ćete je udaviti? Nećete tako mi Hrista i Allaha, kunem se nad Biblijom i Kur'anom. Nećete! - poručila je ona.


Poslanici Skupštine Crne Gore danas raspravljaju o prijedlogu za rekonstrukciju Vlade.


Rekonstrukcija Vlade, ulaskom konstituenata nekadašnjeg Demokratskog fronta – Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije, predviđena je koalicionim sporazumom potpisanim prilikom formiranja nove skupštinske većine i Vlade krajem oktobra prošle godine.


Vladu će, nakon rekonstrukcije, činiti i Bošnjačka stranka (BS), nakon što je Glavni odbor te partije u ponedjeljak prihvatio predlog za ulazak u Vladu Milojka Spajića.


Bošnjačkoj stranci će, u okviru rekonstrukcije, pripasti mjesto potpredsjednika Vlade i pet resora, među kojima je i Ministarstvo vanjskih poslova na čijem čelu će biti lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.
 

Inače, odluka BS-a naišla je na zaoprepaštenje javnosti, kako u Crnoj Gori, tako i u Bosni i Hercegovini, i regionu, s obzirom da ulaze u koaliciju i sa dijelom stranaka koje gaje otvoreno pročetničku ideologiju i stavove, te otvoreno negiraju genocid u Srebrenici.


Ineče sjednica Skupštine odvija se u vrlo napetoj atmosferi i žučnim raspravama, tako da je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić dao je pauzu nakon što je na sjednici na Cetinju došlo do verbalnog sukoba između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Oskara Hutera i dijela poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).


Dok je Huter govorio, poslanik Slaven Radunović mu je nešto dobacio, a on je više puta ponovio “sram te bilo”. U raspravu se uključio i Milan Knežević, a onda i ustao, nakon čega je sjednica pauzirana.


I nakon što je data pauza, nastavljena je žučna rasprava, a Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu i fizički jedan na drugog, ali su ih spriječili ostali poslanici.


(DEPO PORTAL/jk)

BLIN
KOMENTARI