FOTO & VIDEO/ Ista epizoda predvidjela i Trumpa

Scenarista Simpsonovih ponosan, jer je 'predvidio' kandidaturu Kamale Harris

Front 23.07.24, 13:43h

Scenarista Simpsonovih ponosan, jer je 'predvidio' kandidaturu Kamale Harris
Al Jean, scenarista legendarne humorističke serije 'The Simpsons' slavi kampanju Kamale Harris za predsjednicu SAD, ali i neobjašnjivi dar serijala za proročanstva

 

 

Nakon što je aktuelni američki predsjednik Joseph Biden najavio da će izaći iz predsjedničke utrke i podržati potpredsjednicu Kamalu Harris za nominaciju demokrata, scenarista serije "The Simpsons", Al Jean, objavio je fotografiju odrasle Lise Simpson i Harris, koje nose gotovo identičnu odjeću. 

 

- Predviđanje The Simpsons za koje sam ponosan sam što sam dio njega - napisao je Jean na platformi X. 

 

 

Na fotografiji i Lisa i Haris nose jarko ljubičasti kaput, bisernu ogrlicu i odgovarajuće biserne naušnice. Fotografija Harris je sa njene inauguracije na mjestu potpredsjednice u januaru 2021., dok je fotografija Lise iz epizode 11. sezone Simpsonovih "Bart to the Future", koja prikazuje stariju kćerku porodice kao predsjednicu SAD.

 

 

Da čitava stvar bude još bizarnija, paralele tu ne završavaju. U ovoj epizodi, Lisin mandat predsjednice dolazi nakon tadašnjeg izmišljenog predsjedništva Donalda Trumpa koje je imalo katastrofalne implikacije na ekonomiju zemlje, baš kao što je potpredsjedništvo Harris uslijedilo nakon, nažalost, pravog Trumpovog mandata. 

 

- To je bilo upozorenje Americi. I to je izgledalo kao logična posljednja stanica prije doticanja dna. Prikazan je jer je bio u skladu sa vizijom da Amerika poludi. - naveo je Dan Greaney, scenarista ove epizode.

 

simpsons-trump

 

(DEPO PORTAL/au)

BLIN
KOMENTARI