Teške optužbe

Opasne izjave Dodika: 'SDA je pravila spiskove nepodobnih za likvidacije, oni svako jutro...'

Front 23.07.24, 10:49h

Opasne izjave Dodika: 'SDA je pravila spiskove nepodobnih za likvidacije, oni svako jutro...'
"Oni svako jutro ustaju na mržnji prema Republici Srpskoj, šta toga dana donijeti loše, pa tek onda ih grije ljubav prema BiH"

 

 

Ekspanzija bošnjačke političke laži je u stalnom porastu, a krenulo je sve sa bivšom ministarkom inostranih poslova iz SDA Biserom Turković, rekao je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

 

- SDA je razvila opasnu strkturu sa bivšim direktorom OBA (OSA) Osmanom Mehmedagićem, koja je išla čak do te mjere da su pravili spiskove nepodobnih za likvidacije. Mi i ne očekujemo da će se njihova politika promijeniti prema nama - kazao je Dodik za RTRS te dodao kako "zna da je za bošnjačku politiku Republika Srpske neprihvatljiva".

 

- Oni svako jutro ustaju na mržnji prema Republici Srpskoj, šta toga dana donijeti loše, pa tek onda ih grije ljubav prema BiH. Sistem u BiH je takav da vi ne možete puno da birate i taj sistem je neodrživ - kazao je Dodik. 

 

Dodao je da stranci utiču na razmišljanje pojedinih struktura u Federaciji BiH.

 

- Osnovna primanja Christiana Schmidta su 24.000 eura, pa odvojen život još 8.000 eura, pa ne plaćate porez na platu, i sve ostale privilegije koje ima ukupno izađu na 40.000 eura. Takvu platu nema ni jedan visoki zvaničnik Evropske unije - rekao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI