Web stranica nije u funkciji

Hakeri napali aerodrom u Splitu, nastala velika zbrka oko letova

Hronika 23.07.24, 10:06h

Hakeri napali aerodrom u Splitu, nastala velika zbrka oko letova
Situacija se oko 22:30 polako počela normalizirati te su neki avioni poletjeli

 

 

U splitskoj Zračnoj luci sv. Jeronima jučer oko 19:30 došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sistema zbog kojih avioni nisu mogli slijetati ni polijetati. Situacija se kasno sinoć počela normalizirati te su neki avioni poletjeli.

 

Od jutros se saobraćaj, prema pisanju hrvatskih medija, odvija otežano, moguća su kašnjenja u polasku. Web stranica Zračne luke još ne radi.

 

- Prijava na let se obavlja ručno i moguća su kašnjenja u polasku. Operativni procesi u dolasku se obavljaju bez poteškoća. Radovi na otklanjanju posljedica ovog hakerskog napada se nastavljaju - rekao je danas za Index zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

 

Iz Zračne luke otkrili su šta se dogodilo.

 

- Uzrok jučerašnje nefunkcionalnosti informatičkog sistema u Zračnoj luci sv. Jeronim je hakerski napad. Sve nadležne institucije su uključene u ovaj događaj. Stručne službe intenzivno rade na otklanjanju posljedica ovog napada. U kontaktu smo sa svim zračnim prijevoznicima i zajedno tražimo alternativna rješenja. Molimo sve putnike za strpljenje - izjavio je medijima zamjenik direktora Zračne luke Split Pero Bilas.

 

Situacija se oko 22:30 polako počela normalizirati te su neki avioni poletjeli.

 

- U međuvremenu su pripremljeni sljedeći letovi za polijetanje, a za koje smo prikupili potrebne podatke: Cirih, Zagreb, Pariz, Štutgart, Minhen, Oslo, Štokholm, Bergen, Talin, London Gatvick i London Siti - kazali su sinoć iz Zračne luke Split.

 

(DEPO PORTAL/mm)

BLIN
KOMENTARI