SVE JE SNIMLJENO

Otkriveno ko je napao gej par na splitskoj plaži: Muškarac u pritvoru, djeca u policijsku stanicu došla sa roditeljima

Hronika 21.07.24, 12:09h

Otkriveno ko je napao gej par na splitskoj plaži: Muškarac u pritvoru, djeca u policijsku stanicu došla sa roditeljima
Slučaj se desio prije nekoliko dana, kada je skupina mladića napala par homoseksualaca, od kojih je jedan sve snimio i objavio na društvenim mrežama

 

 

Policijska uprava splitsko-dalmatinska oglasila se o incidentu na splitskoj plaži Bačvice, gdje je skupina mladića napala par homoseksualaca, od kojih je jedan sve snimio i objavio na društvenim mrežama.


- Iako neposredno po događaju nismo imali zaprimljenu prijavu, niti je zatražena intervencija policije, već smo za događaj saznali objavom u medijima, odmah nakon saznanja inicirali smo istraživanje koje je u vrlo kratkom roku rezultiralo utvrđivanjem činjenica i otkrivanjem identiteta sudionika - izvijestila je policija, prenosi Dnevnik.hr.


Incident se dogodio 12. srpnja oko 15 sati, a utvrđeno je kako je napadač muškarac star 31 godinu s područja Virovitice. Zanimljivo je da je on uhićen 14. srpnja godine na Bačvicama, ali zbog posjedovanja droge. Tada je, navodi policija, utvrđeno da je Općinski sud u Zagrebu za njim raspisao potragu zbog određenog istražnog zatvora. Istu noć odveden je u zatvor u Zagrebu i tamo se nalazi. Zbog toga će radi daljnjeg postupka biti obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo Split.


U odnosu na ostale sudionike, utvrđeno je da se radi o djeci mlađoj od 14 godina radi čega su pozvani u službene prostorije u pratnji roditelja.


- S obzirom na činjenicu da dijete prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske nije kazneno odgovorno, prema njima se ne mogu pokrenuti kazneni i ili prekršajni postupci, već se postupa na temelju mjera za zaštitu prava i dobrobiti djeteta, o svemu utvrđenom poslat ćemo izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i Hrvatskom zavodu za socijalni rad, Područnom uredu u Splitu - izvijestila je policija.


- Unatoč uloženom trudu do ovog trenutka nismo mogli stupiti u kontakt s oštećenim osobama iako smo pokušali na sve trenutačno dostupne načine, radi čega ćemo uputiti traženje putem međunarodne policije suradnje kako bi se u sklopu istraživanja s oštećenima obavio razgovor. Utvrđeno je da su oštećeni u vrijeme javne objave snimke već napustili naše područje (po saznanjima boravili su na području Splita od 11. do 16. srpnja 2024. godine) i nismo mogli osobno s njima obaviti razgovor - dodaje se u policijskom izvješću.

 


(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI