još jedna nemirna noć

Nova pucnjava u Sarajevu, iz MUP-a KS objavljeni detalji: Šta se sinoć dešavalo u Starom Gradu?

Hronika 20.07.24, 11:32h

Nova pucnjava u Sarajevu, iz MUP-a KS objavljeni detalji: Šta se sinoć dešavalo u Starom Gradu?
Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

 

 

IZ MUP-a Kantona Sarajevo danas su objavili detalje pucnjave koja se sinoć dogodila u ulici Boguševac, a kojom prilikom je ispaljen metak iz puške.


- Dana 19.07. 2024. godine, oko 19:10 sati, telefonom je obaviještena PU Stari Grad da je u ulici Boguševac bb došlo do upotrebe vatrenog oružja, na način da je Đ.I. (70) iz Sarajeva ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja, puške. Postupajući po ovoj prijavi na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Stari Grad koji su utvrdili da je prijava osnovana te da nije bilo povrijeđenih lica. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo - navedeno je u saopćenju MUP-a KS.


Kako se dalje navodi, zbog osnova sumnje da su počinjena krivična djela iz člana 323. i 371. KZ FBiH, izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, istog dana u 19:40 sati policijski službenici lišili su slobode Đ.I. iz Sarajeva. Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.


- Policijski službenici nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju naprijed navedenih kivičnih djela. Prema nezvaničnim informacijama, do upotrebe vatrenog oružja je došlo tokom svađe između dvojice komšija - navodi se u biltenu MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI