FOTO/ smrad, prljavština, žuti mravi

Stanari zgrade na Alipašinom Polju ogorčeni: 'Račune redovno plaćamo 'Sarajevostanu', a pogledajte užas u našem haustoru'

Hronika 19.07.24, 20:40h

Stanari zgrade na Alipašinom Polju ogorčeni: 'Račune redovno plaćamo 'Sarajevostanu', a pogledajte užas u našem haustoru'
Ono što na slikama nije vidljivo je smrad koji se širi u haustoru i ispred haustora zbog neurednosti i prljavštine. Podrumu nemamo pristup, ali i iz njega nešto užasno smrdi. Osim toga, stanovi su puni žutih mrava kojih se nemoguće riješiti... Ovakav haustor nije dostojan čovjeka - napisala je ova ogorčena čitateljica

 

 


Stanari zgrade u ulici Trg međunarodnog prijateljstva 14, na Alipašinom Polju, nezadovoljni su održavanjem svoje zgrade, a najviše kritikuju “Sarajevostan”.


“Sarajevostan” održava preko 2.600 zgrada-ulaza u Kantonu Sarajevo, a kako im piše na web stranici, zadatak im je stanarima pružiti uslove za bezbjedno stanovanje i zaštitu životne sredite.


U zgradama koje “Sarajevostan” održava dužni su da otklanjaju eventualne štete, kvarove i vode računa o stanju zgrade.


Čitateljica portala Crna hronika kaže da je njihova zgrada u katastrofalnom stanju, da su se par puta žalili "Sarajevostanu", ali njih, jednostavno, nije bilo briga za kritike i žalbe.


Riječ je o zgradi koja ima osam spratova, a na svakom spratu se nalaze po tri stana, te svaki stan mjesečno Sarajevostanu uplati 26,60 KM.


- U zgradu smo se uselili tek nedavno i stanje koje smo zatekli je katastrofalno. Upravitelj haustora je “Sarajevostan”. Obraćali smo se njima više puta mailom, međutim nikakav odgovor nismo dobili osim da se obratimo predstavniku stanara - govori čitateljica.


Predstavnici stanara su u kontaktu sa “Sarajevostanom”, a svakom od njih (nije samo ova zgrada u pitanju) iz “Sarajevostana” po defaultu odgovaraju kako “nema para”.


Nejasno je kako “Sarajevostan” nema novca za održavanje zgrada, a za koje im stanari plaćaju račune.


- Mi redovno plaćamo račune, i sigurno nismo jedini. Mislim da će vam sve biti jasno kada pogledate slike i snimke. Ono što na slikama nije vidljivo je smrad koji se širi u haustoru i ispred haustora zbog neurednosti i prljavštine. Podrumu nemamo pristup, ali i iz njega nešto užasno smrdi. Osim toga, stanovi su puni žutih mrava kojih se nemoguće riješiti. Mi jednostavno ne možemo da prihvatimo da moramo živjeti u ovakvom haustoru, a kao (prosječni) građani, ne možemo uraditi ništa. Smatramo da ovakav haustor nije dostojan čovjeka - napisala je ova ogorčena čitateljica, a više fotografija možete pogledati ovdje.


Redakcija Crne hronike poslala je upit “Sarajevostanu” koje mjesečne obaveze imaju prema jednoj zgradi koju održavaju, a odgovor će, kako navode, objaviti po dobijanju istog.

 

(DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI