od 22. do 26. jula

15. Rehabilitacioni kamp 'Vlašić 2024' za mališane koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak

Hronika 19.07.24, 19:03h

15. Rehabilitacioni kamp 'Vlašić 2024' za mališane koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak
Podrška mališanima oboljelim od raka je ključna tokom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega. Nakon liječenja poseban akcenat potrebno je staviti na važnost rehabilitacije i njenog značaja za djecu oboljelu od raka

 

 

Udruženje Srce za djecu organizuje 15. po redu Rehabilitacioni kamp "Vlašić 2024", koji će se održati od 22. do 26. jula ove godine na planini Vlašić (Hotel Pahuljica i Hotel Blanca) i brojat će preko 200 mališana i njihovih roditelja, braće i sestara sa područja cijele FBiH, koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak. 


Glavni donatori ovogodišnjeg kampa su Ministarstvo odbrane BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

 
Podrška mališanima oboljelim od raka je ključna tokom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega. Nakon liječenja poseban akcenat potrebno je staviti na važnost rehabilitacije i njenog značaja za djecu oboljelu od raka. 


- Kao i svake godine posebno smo ponosni na volontere kampa iz naše grupe MladiCe – mladi koji su u djetinjstvu izliječeni od raka. Oni kroz svoj volonterski angažman sa djecom dodatno motivišu djecu i roditelje da je konačna pobjeda nad rakom moguća - navode iz Udruženja.

 

rehabilitacioni-kamp-vlasic-2024


Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenu od raka, i za njihove roditelje. Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. 


Rehabilitacioni kamp se finansira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.
 

Ciljevi kampa su jačanje imuniteta, otpornosti i fizičke izdržljivosti djece; psihosocijalno jačanje; jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i uključivanje u grupu vršnjaka; povećanje nezavisnosti, samouvjerenosti, otvorenosti prema novim stvarima i iskustvima; socijalno jačanje – pozitivan utjecaj grupe, resocijalizacija i povratak u matičnu sredinu; smanjenje stresa, anksioznosti, poticanje kreativnog izričaja i pozitivnog stave; jačanje porodičnih veza; podizanje svijesti o dječijem raku i posljedicama liječenja.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI