FOTO/ TRADICIJA KOJA NE PRESTAJE

Zaposlenici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi: Svaka kap je nada za život možda baš Vama dragoj osobi!

Hronika 19.07.24, 10:29h

Zaposlenici Bosnalijeka organizovali akciju darivanja krvi: Svaka kap je nada za život možda baš Vama dragoj osobi!
Važno je znati da svaka žena i muškarac starosti iznad 18 godina može darivati krv, ukoliko zadovoljavaju medicinske kriterije nakon laboratorijskog i ljekarskog pregleda, dok je preporučeni razmak između dva darivanja od tri do četiri mjeseca

 


Zaposlenici Bosnalijeka su i ove godine, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu Federacije Bosne i Hercegovine, organizovali akciju darivanja krvi. 


Darivanjem dragocjene tečnosti još jednom su pokazali da humanost i solidarnost karakteriše sve dobrovoljne davaoce krvi i da njihovo malo nekome može značiti sve.

 

bosnalijek-darivanje-krvi-1


Svaka prikupljena doza krvi može spasiti nečiji život, stoga su ovakve akcije dobar način osiguravanja neophodnih količina potrebnih za nesmetan rad zdravstvenih ustanova.


Kao najveći domaći proizvođač lijekova, Bosnalijek i njegovi zaposlenici su itekako svjesni značaja osiguravanja dovoljnih količina krvi za potrebe medicinskih ustanova, jer krv je lijek koji samo ljudski organizam može proizvesti. 

 

bosnalijek-darivanje-krvi-2


Važno je znati da svaka žena i muškarac starosti iznad 18 godina može darivati krv, ukoliko zadovoljavaju medicinske kriterije nakon laboratorijskog i ljekarskog pregleda, dok je preporučeni razmak između dva darivanja od tri do četiri mjeseca.


Kap krvi je kap nade u život možda baš Vama dragoj osobi. Učinite da bolesti, saobraćajne nesreće i povrede ne odnesu još jedan život, darujte krv.

 

bosnalijek-darivanje-krvi-4

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI