Nakon ročišta na sudu

Nervozni Dodik vrijeđao Majke Srebrenice, prijetio da će 'nogirati' Amerikanca

Front 17.07.24, 17:33h

Nervozni Dodik vrijeđao Majke Srebrenice, prijetio da će 'nogirati' Amerikanca
Uz dobro poznati vokalubar, pun prijetnji i uvreda, rekao je da "Tužilaštvo BiH nije uspjelo da dokaže da je prekršio odluke navodno visokog predstavnika Christiana Schmdita"

 

 

Milorad Dodik ponovo je držao monolog na press konferenciji u Istočnom Sarajevu nakon još jednog ročišta u procesu koji se vodi protiv njega i direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića na Sudu Bosne i Hercegovine.
 

Nakon što su svoje rekli njegovi advokati Goran Bubić, Anto Nobilo i Goran Petronijević, uz nezaobilaznu Željku Cvijanović, a pod budnim okom Nenada Stevandića, govornice se prihvatio i predsjednik RS.



Uz dobro poznati vokalubar, pun prijetnji i uvreda, rekao je da "Tužilaštvo BiH nije uspjelo da dokaže da je prekršio odluke navodno visokog predstavnika Christiana Schmdita".


Rekao je da "proces prati hajka koju najčešće vidimo od medija u Federacije BiH koji iznose laži motivisani mržnjom prema svemu što dolazi iz RS".
 

"Motivisani su mržnjom o svemu što dolazi iz RS. Stvaraju hajku u kojoj sam pročitao da bih i ja mogao ostati bez uha.
 

U takvoj atmosferi linča veoma je teško u bilo čemu učestvovati. To je odlika svega ovoga. Ovo je politički proces zato što nemamo zakonom imenovanog visokog predstavnika.


On nema pravo ni bonskim ovlaštenjima, ni da donosi zakone, ni da interveniše u zakone", tvrdi Dodik, komentirajući i američke sankcije.
 

"Šta oni misle, da mogu sve raditi? Tamo šef kancelarije odlazi od banke do banke i prijeti "Amerika ako čuje da to radite, bit će ovako ili onako"'.

 

Taj će biti vrlo brzo nogiran. Sad znamo da to radi, samo da ga nađemo. Bit će nogiran", rekao je Dodik.

 

Vrijeđao je i i Majke Srebrenice, rekavši da su "politička organizacija".

 

Komentirao je i žestoku reakciju direktora Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagića o posjeti Delegacije Evropske unije groblju u Bratuncu.
 

"Neću ih sad braniti od Bošnjaka koji prijete da će im napraviti pakao. Birali ste sami, neka rade šta hoće", rekao je Dodik.

 

(Raport, DEPO PORTAL/dg)

BLIN
KOMENTARI